Sport

Avocatul lui Mario Iorgulescu, declarație șocantă după condamnarea pentru omor: “Nu va face nicio zi de pușcărie!”

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de omor, dar avocatul său afirmă că nu va sta închis.
10.02.2023 | 10:48
Avocatul lui Mario Iorgulescu declaratie socanta dupa condamnarea pentru omor Nu va face nicio zi de puscarie
Avocatul lui Mario Iorgulescu, Florin Durgheu, este convins că fiul președintelui LPF nu va face nicio zi de închisoare, întrucât Italia nu va pune în practică mandatul de arestare. Foto: facebook
ADVERTISEMENT

Fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, Mario Iorgulescu, a fost condamnat vineri la 15 ani și opt luni de închisoare. Decizia judecătorilor, care nu este definitivă, vine după ce accidentul rutier în care a fost implicat s-a soldat cu decesul altui șofer.

Avocatul lui Mario Iorgulescu invocă probleme psihice ale clientului său

Mario Iorgulescu a ucis un tânăr pe nume Dani Vicol în noaptea de 8 septembrie 2019. Conform anchetatorilor, acesta urcase la volan sub influența drogurilor. Accidentul a avut loc pe Șoseaua Chitilei.

ADVERTISEMENT

După accident, Mario Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias, unde a primit îngrijiri medicale. După ce a fost externat, la cererea părinților, a fost transferat în Italia, acolo unde se află și astăzi.

Tribunalul București l-a condamnat la 14 ani și două luni în dosarul de omor. Pedeapsa a fost contopită cu o condamnare mai veche. Au rezultat 15 ani și 8 luni de închisoare.

ADVERTISEMENT

În plus, a primit interdicția de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de cinci ani. Dar și să plătească familiei victimei suma de 50.000 de lei cu titlu de daune materiale şi suma de 100.000 de euro cu titlu de daune morale.

Avocatul său, Florin Durgheu, spune însă că fiul șefului LPF nu va face vreo zi de închisoare. Și își justifică afirmația pe baza faptului că autoritățile italiene au respins definitiv solicitarea autorităților române de emitere a mandatului european de arestare.

ADVERTISEMENT

”Autoritățile italiene au respins în mod definitiv mandatele europene de arestare și au constatat că Mario suferă de probleme psihice. Autoritățile române nu și-au pus problema că Mario este chiar o persoană bolnavă.

Pentru că, dacă nu ar fi, nu ar sta internat într-o clinică de psihiatrie din Italia cât timp are rezidență în Italia, iar familia deține o proprietate la Milano. Niciun om sănătos la cap nu stă internat la psihiatrie în condițiile în care are apartament la Milano. 

ADVERTISEMENT

De fapt și de drept, și dacă i-ar fi doi ani, cinci ani sau 35 de ani, e absolut egal deoarece Mario Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie, autoritățile Italiei respingând definitiv solicitarea autorităților române de emitere a mandatului european de arestare”, a declarat avocatul pentru Pro Sport.

ADVERTISEMENT