Life

Axinte, așa cum nu l-ai mai văzut! Imagine rară din perioada în care avea păr

Florin Petrescu, alias Axinte de la Vacanța Mare, ne-a dezvăluit cum arăta în tinerețe, când se putea lăuda cu o podoabă capilară de toată frumusețea.
26.03.2022 | 10:00
Axinte asa cum nu lai mai vazut Imagine rara din perioada in care avea par
Axinte de la Vacanța Mare a rămas fără podoaba capilară după 30 de ani. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Ți-l  poți imagina pe Axinte de la ”Vacanța Mare”, pe numele său real Florin Petrescu, cu plete și mai slab decât îl știi acum? Iată o imagine de colecție cu artistul din tinerețe! Nu-i așa că abia îl recunoști?

Imagine rară cu Axinte, mai slab și cu păr

Axinte a moștenit gena familiei și, cu timpul, calviția a început să-și facă apariția. A fost tentat să își facă implant de păr, dar apoi a renunțat la idee. Celebrul actor nu crede că mai are sens să apeleze la ajutorul medicului,  pentru a scăpa de chelie, mai ales că publicul s-a obișnuit să îl vadă așa.

ADVERTISEMENT

”M-a părăsit părul cam de tot. Așa suntem de neam. Am chelit toți!  Mai am pe cap 30% din păr, dacă mai aveam măcar 50%  mai ziceam că merg și eu în Turcia și îmi mai pun, dar mai bine lasă-mă așa. Vorba lui Mugur (colegul lui de la Vacanța Mare, Mugur Mihăescu – n.r.),  dacă lumea a vrut să fim chei, așa să fim.”, a declarat Florin Petrescu, alias Axinte, în exclusivitate pentru FANATIK.

Podoaba capilară a început să îi cadă după 30 de ani

Axinte, care în trecut a săbit 11 kg, spune că s-a ales cu o chelie ”de toată frumusețea”, după vârsta de 30 de ani, când a început să-i cadă părul foarte mult. Pe vremea când făcea armata în Pantelimon, la tancuri,  Florin Petrescu era un tânăr chipeș, cu un păr bogat pe cap, care avea succes în rândul femeilor.

ADVERTISEMENT

”După armată a început să îmi cadă părul. După turneul din Australia… Așa m-am procopsit cu o chelie de toată frumusețea, după vârsta de 30 de ani. Până atunci îmi trecea capul prin păr. Acum îmi trece părul prin cap. Armata am făcut-o la 1060, la tancuri, în Pantelimon, în anul 1987.”, își amintește Axinte.

Axinte
Axinte cu păr în armată. Sursa foto: arhiva personală.

A reluat spectacolele

Restricțiile impuse de autorități privind COVID-19 au fost ridicate, iar Axinte este fericit că și-a putut relua spectacolele, alături de colegii săi. Pentru început, Florin Petrescu și-a luat echipa de la ”Caravana lui Axinte” și a plecat să susțină spectacole, pentru românii din diasporă. Weekendul trecut a fost în Londra, alături de Doinița și Ionuț Dolănescu, dar și de Julia Jianu și Jean de la Craiova. Prin rotație, Axinte mai ia și alți colegi în turnee.

ADVERTISEMENT

”Pandemia a trecut, noi am reluat spectacolele intitulate ‘Caravana lui Axinte’. Mergem mai mult prin diaspora, pentru românii noștri. Împreună cu Doinița și Ionuț Dolănescu, Julia Jianu și Jean de la Craiova aduc patru genuri de public la un loc.

Unii vin pentru familia Dolănescu, alții pentru Julia sau pentru mine, iar a patra categorie vine pentru Jean. Strângem peste 800 de persoane la un spectacol. Sunt români dornici de distracție, iar mulți au dansat numai pe mese la spectacolele noastre”, susține Florin Petrescu.

ADVERTISEMENT

În timpul liber, Axinte și colegii lui își fac timp și pentru distracție.

Axinte
Axinte în tinerețe, în perioada în care avea păr pe cap. Sursa foto: arhiva personală.

A făcut furori la Pro TV cu ”Vacanța Mare”

Florin „Axinte” Petrescu este un actor și umorist român. În 1997, după un turneu, a rămas în Australia unde s-a căsătorit cu o româncă stabilită acolo. La scurt timp, a revenit în țară.

După tragica moarte a lui Dan Sava în 1999, grupul ”Vacanța Mare” l-a recrutat pe Florin Petrescu pentru a reîntregi trupa. Grupul umoristic ”Vacanța Mare” a făcut ani de zile furori pe postul Pro TV. Oamenii îl recunosc și acum după după celebra căciulă pe care o purta pe cap, în timpul emisiunilor difuzate la Pro TV.

ADVERTISEMENT