News

Azi, prima şedinţă PSD fără Liviu Dragnea! Revoluția pregătită de Viorica Dăncilă

28.05.2019 | 09:45
Azi prima sedinta PSD fara Liviu Dragnea Revolutia pregatita de Viorica Dancila
ADVERTISEMENT

Ziua de 28 mai 2019 este una extrem de importantă pentru viitorul Partidului Social Democrat. Rămași fără Liviu Dragnea, omul care a condus cu mână  de fier formațiunea politică de guvernământ în ultimii patru ani, după condamnarea primită de acesta în dosarul angajărilor fictive de la DGSAPC Teleorman, social-democrații se vor reuni astăzi pentru a pune la punct strategia pe care o vor urma în continuare.

Deciziile importante pe care va trebui să le ia PSD

Cu Liviu Dragnea încarcerat deja la penitenciarul Rahova, conducerea Partidului Social Democrat a fost preluată, cel puțin pentru moment, de Viorica Dăncilă. Astfel, în cursul zilei de marți, 28 mai, va avea loc la sediul din Ion Ionescu de la Brad  o ședință extrem de importantă în care este de așteptat să se împartă polii puterii în interiorul formațiunii politice.

ADVERTISEMENT

În contextul multiplelor lovituri primite în ultimele zile, după scorul usturător înregistrat în alegerile europarlamentare și condamnarea lui Liviu Dragnea, membrii PSD se văd acum nevoiți să ia urgent o serie de decizii importante. Numirea unui nou șef al Camerei Deputaților va testa pentru prima dată cu adevărat puterea partidului în Parlament, mai ales că relația cu ALDE se clatină semnificativ, iar opoziția a anunțat deja că pregătește moțiunea de cenzură, pentru răsturnarea actualei guvernări. Potrivit unor surse citate de adevărul.ro, sunt mari șanse ca PSD să propună pentru această funcție un deputat din partea Pro România, partidul lui Victor Ponta. Chiar dacă astfel ar pierde una dintre pozițiile-cheie în Parlament, mutarea s-ar putea dovedi decisivă pentru blocarea PNL și USR.

Social-democrații se pregătesc de prima ședință fără Liviu Dragnea. Sursa foto:digi24
Social-democrații se pregătesc de prima ședință fără Liviu Dragnea. Sursa foto:digi24

Dăncilă pregătește revoluția. Oamenii care au zilele numărate în PSD

Mai mult decât atât, în interiorul Partidului Social Democrat se anunță o serie de schimbări importante. Odată cu preluarea conducerii formațiunii politice, Viorica Dăncilă intenționează să-i înlăture pe susținătorii fostului lider, Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Având parte de susținerea baronilor locali, în frunte cu Marian Oprișan, Viorica Dăncilă intenționează ca în ședința Comitetului Executiv ce va avea loc astăzi, să numească un nou secretar general, în locul lui Codrin Ștefănescu. Pasibil de schimbarea din funcție este și trezorierul Mircea Drăghici, urmărit penal pentru nereguli cu banii partidului.

Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea partidului. În calitate de preşedinte executiv, conform statutului, preiau funcţia de preşedinte al PSD, iar celelalte lucruri le vom hotărî în forurile statutare ale partidului”, s-a rezumat să spună Viorica Dăncilă, la scurt timp după condamnarea fostului președinte Liviu Dragnea. 

ADVERTISEMENT