Fotbal international

Eric Abidal, izolat în camera de hotel la Barcelona – Bayern 2-8! De ce a fost nevoit să conducă singur 1200 de kilometri

Eric Abidal izolat in camera de hotel la Barcelona  Bayern 28 De ce a fost nevoit sa conduca singur 1200 de kilometri
Eric Abidal, izolat în camera de hotel la Barcelona - Bayern 2-8! De ce a fost nevoit să conducă singur 1200 de kilometri
ADVERTISEMENT

Umilință maximă pentru Barcelona în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Formația catalană a fost pur și simplu călcată în picioare de un Bayern absolut magnific, care a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că este favorita principală la cuvcerirea trofeului.

Cu excepția primelor 15 minute, când  a avut câteva oportunități de a marca, Barcelona nu a existat practic pe teren, la fel cum nu a existat nici supervedeta argentiniană Leo Messi, partida contra lui Bayern arătându-ne că era extraterestră este la apus.

ADVERTISEMENT

Iar ca umilnța să fie și mai mare, ultimele două goluri ale bavarezilor au fost marcate de brazilianul Coutinho, jucător care ar trebui să se întoarcă la Barcelona în această vară, dar pe care nu-l mai dorește nimeni pe „Camp Nou”.


UPDATE, 15 august, ora 22:21 / Eric Abidal a fost nevoit să intre în izolare față de echipă după ce a intrat în contact cu Samuel Umtiti, care a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Abidal a văzut meciul din camera de hotel din Lisabona, unde a fost cazat. Mai mult, directorul sportiv al Barcelonei a fost obligat să meargă cu mașina de la Lisabona la Barcelona (1200 de kilometri) singur.

ADVERTISEMENT

Urmează zile dificile pentru Eric Abidal. Presa catalană scrie că directorul sportiv va fi demis zilele următoare, alături de antrenorul Quique Setien, după umilința, 2-8, suferită în fața celor de la Bayern.


UPDATE, 15 august, ora 12:11 / Situație incredibilă care pune conducerea Barcelonei într-o lumină și mai proastă. Coutinho este cel mai scump fotbalist cumpărat de Barcelona, cumpărat cu 160 de milioane de euro de la Liverpool. El este sub contract cu Barcelona, dar împrumutat la Bayern Munchen. Brazilianul a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă în victoria cu 8-2 a bavarezilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, dacă brazilianul Coutinho câștigă trofeul UEFA Champions League cu Bayern, Barcelona trebuie să plătească celor de la Liverpool încă cinci milioane de euro, conform unei clauze din contract.


UPDATE, 15 august, ora 11:36 / Spaniolii de la AS scriu că Xavi este alesul vestiarului. Astfel, fostul mijlocaș are șanse mari să fie numit antrenor al Barcelonei și omul care poate da un restart clubului catalan.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 august, ora 10:43 / Quique Setien va fi dat afară de la Barcelona după rușinea cu Bayern și spaniolii au început deja să facă listele cu posibili antrenori ai Barcelonei, începând cu sezonul viitor. 

Cele mai mari șanse să preia echipa le are Mauricio Pochettino, pus cap de listă de către cei de la Marca, deși argentinianul a declarat în trecut că mai bine se retrage la fermă decât să fie antrenor la Barcelona, el fiind fost jucător la Espanyol.

În schimb, cei de la Mundo Deportivo îl văd principal favorit pe Xavi. Deși fostul jucător al Barcelonei și-a prelungit contractul cu Al Sadd, el ar avea o clauză prin care poate pleca la echipa catalană. Însă, varianta surpriză este Ronald Koemann, actualul selecționer al Olandei.


UPDATE, 15 august, ora 00:45 / Umilința suferită de Barcelona în fața lui Bayern i-a fost fatală antrenorului Quique Setien, care a fost dat afară imediat după terminarea meciului.

Președintele Josep Maria Bartomeu a anunțat după partidă că urmează multe schimbări la club și că se vor lua măsuri drastice, iar prima dintre acestea va fi renunțarea la Setien, care nu va mai continua pe banca echipei catalane în sezonul viitor.

„Este o seară teribil de grea, o înfrângerea foarte greu de digerat. Nu am fost echipa pe care o știu, n-am reprezentat clubul așa cum ar fi trebuit. Ne pare foarte rău. Este un rezultat incredibil pentru Bayern și îi felicit. Pique are dreptate. Trebuie luate unele decizii, iar pe unele le avem în minte. Este o zi asupra căreia trebuie să reflectăm. Începând de săptămâna viitoare, vom lua decizii și le vom comunica. Ne cerem scuze tuturor fanilor, tuturor celor care sunt alături de noi”, a spus Josep Maria Bartomeu,


UPDATE, 15 august, ora 00:11 / Gerard Pique a avut un discurs foarte dur după ce Barcelona a fost umilită de Bayern și a anunțat că este dispus să plece de la echipă pentru a ajuta la reconstrucția atât de necesară.

„Îmi este rușine. Am ajuns la fund. Dacă trebuie să plec eu pentru a veni sânge proaspăt la Barcelona, plec. Nu putem să ne mai mințim. Nu suntem competitivi în Europa, iar în campionat nu ne-a ieșit. Nu pot să spun altceva decât ca e o mare rușine. Nu e nici prima, nici a doua, nici a treia oară. Acest club are nevoie de schimbări de toate felurile!”, a comentat Pique.


UPDATE, 15 august, ora 00:06 / Thomas Muller, autor a două goluri în meciul cu Barcelona, a avut o declarație ușor arogantă la terminarea partidei, spunând că pentru Bayern a fost vorba doar de o distracție.

„E greu de explicat. Echipa noastră este într-o formă incredibilă. Am lucrat foarte mult, la o intensitate mare. E greu pentru oricine să ne bată. Ne-am distrat foarte mult azi. La stilul nostru de joc, nu contează ce nume au jucătorii din faţa noastră. Ne simţim bine, vă puteţi imagina. Trebuie să fim tăcuţi, să ne odihnim. Următoarea partidă, din semifinale, începe de la 0-0. Trebuie să câştigăm şi acel meci pentru a ajunge în finală. Azi, trebuie să fim fericiţi. Mâine, când ne trezim, după ce răspundem la mesaje, ne apucăm de treabă. După un asemenea rezultat, poţi avea mari probleme. Trebuie să avem grijă. Am venit aici, la acest turneu special, pentru a câştiga trofeul”, a spus Muller.


Barcelona – Bayern 2-7 (Alaba 7 aut., L. Suarez 57 / Muller 4, 30 Perisic 22, Gnabry 27, Kimmich 63, Lewandowski 82, Coutinho 85, 88) – VEZI VIDEO

  • Barcelona: ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – S. Roberto (46 Griezmann), Busquets (70 Fati), De Jong – Messi, Suarez, Vidal. Rezerve: Rezerve: Araujo, Dembele, Fati, Griezmann, Junior Firpo, Mingueza, Neto, Pena, Puig, Rakitic, Leis, Monchu. Antrenor: Quique Setien
  • Bayern: Neuer – Kimmich, Boateng (76 Sule), Alaba, Davies (84 Hernandez) – Thiago, Goretzka (84 Tolisso) – Gnabry (76 Coutinho), Muller, Perisic (67 Coman) – Lewandowski. Rezerve: Coman, Coutinho, Culisance, Hernandez, Hoffmann, Martinez, Musiala, Odriozola, Sule, Tolisso, Ulreich, Zirkzee. Antrenor: Hans-Dieter Flick

Min. 88: GOOOL BAYERN! Același Coutinho înfinge și mai adânc cuțitul în rana Barcelonei. Barcelona – Bayern 2-8.

Min. 85: GOOOL BAYERN! Coutinho înscrie și el împotriva echipei care l-a împrumutat la Bayern. Barcelona – Bayern 2-7.

Min. 82: GOOOL BAYERN! Lewandowski își trece și el numele pe lista marcatorilor. Barcelona – Bayern 2-6.

Min. 63: GOOOL BAYERN! Alphonso Davies se distrează cu apărătorii Barcelonei, trimite mingea în fața porții, de unde Kimmich îndeplinește o simplă formalitate. Barcelona – Bayern 2-5.

Min. 57: GOOOL BARCELONA! Luis Suarez îl driblează în careu pe Boateng și îl învinge pe Neuer cu un șut puternic, reaprinzând speranțele Barcelonei după o primă repriză de coșmar. Barcelona – Bayern 2-4.

Min. 30: GOOOL BAYERN! Thomas Muller marchează golul 4 al bavarezilor cu un șut din interiorul careului mic. Barcelona – Bayern 1-4.

Min. 27: GOOOL BAYERN! Gnabry profită de erorile din defensiva Barcelonei și marchează golul 3. Barcelona – Bayern 1-3.

Min. 22: GOOOL BAYERN! Perisic îl învinge pe ter Stegen cu un șut din careu, la colțul lung. Barcelona – Bayern 1-2.

Min. 9: Două ocazii rarisime ratate de Barcelona. Mai întâi Suarez scapă singur cu Neuer, dar trimite în acesta, iar mai apoi o centrare de pe dreapta traversează careul și lovește bara porții bavareze.

Min. 7: GOOOL BARCELONA! Alaba lovește nefericit balonul, pe care-l trimite spectaculos în propria poartă. Barcelona – Bayern 1-1.

Min. 4: GOOOL BAYERN! Muller combină excelent cu Lewandowski și îl învinge pe ter Stegen cu vole din interiorul careului. Barcelona – Bayern 0-1.


Liga Campionilor, sferturi de finală

Miercuri, 12 august

  • Atalanta – PSG 1-2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Joi, 13 august

  • RB Leipzig – Atletico 2-1 (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Vineri, 14 august

  • Barcelona – Bayern 2-8 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Sâmbătă, 15 august

  • ora 22:00 Manchester City – Olympique Lyon (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, semifinale

Marți, 18 august

  • ora 22:00 RB Leipzig – PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Miercuri, 19 august

  • ora 22:00 Manchester City/Lyon – Bayern (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, FINALA

Duminică, 23 august

  • ora 22:00 Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)


UPDATE, 14 august, ora 20:03 / Continuă războiul declarațiilor înainte de meciul Barcelona – Bayern, de data aceasta venind rândul lui Karl Heinz Rummenigge, președintele bavarezilor, să iasă la atac. Acesta l-a luat la țintă pe starul argentinian Leo Messi, despre care spune că nu va avea nicio șansă în fața lui Alphonso Davies.

Dacă Messi va juca pe partea lui Davies, nu va avea nicio realizare. Alphonso n-a fost driblat sau depășit deloc în acest sezon“, a spus Rummenigge.


UPDATE, 14 august, ora 18:15 / Luis Suarez, atacantul uruguayan al Barcelonei, este foarte aproape de o despărțire de gruparea catalană. Deoarece încă nu i-a fost propusă prelungirea contractului care expiră vara viitoare, Suarez ar putea ajunge la echipa Al Arabi din Qatar, unde este dorit cu ardoare de antrenorul islandez Heimir Hallgrimsson. Reprezentanții jucătorului s-ar fi întâlnit deja cu diriguitorii clubului arab, susține beIN Sports.

Luis Suarez a sosit în urmă cu 6 ani la Barcelona, care a plătit 80 de milioane de euro pentru a-l transfera de la Liverpool.


UPDATE, 14 august, ora 15:40 / Întâlnirea Barcelona – Bayern Munchen aduce în prim-plan ”războiul” dintre portarii germani ai celor două formații, Marc-Andre ter Stegen și Manuel Neuer.

Rivalitatea dusă la extrem dintre cei doi este bine cunoscută, Ter Stegen fiind nemulțumit de faptul că este rezerva lui Neuer la naționala Germaniei, în ciuda faptului că portarul lui Bayern a fost o perioadă ieșit complet din formă.

Marc-Andre Ter Stegen a acceptat tacit statutul său de rezervă, dar anul trecut a răbufnit în urma dublei cu Irlanda de Nord și Olanda din preliminariile pentru Euro: ”A fost o lovitură grea faptul că nu am jucat și nu e ușor să găsesc o explicație pentru acest lucru”.

Reacția lui Neuer a venit imediat și acesta a spus că astfel de declarații ale colegului său nu ajută la unitatea echipei, dar Ter Stegen a comentat din nou, spunând că Neuer nu este în măsură să-i dicteze ce trebuie să vorbească.

În urmă cu o lună, Manuel Neuer a acordat un interviu în care a declarat că se simte în continuare cel mai bun portar al Germaniei: ”Sunt cel mai bun. Care antrenor nu ar alege cei mai buni jucători? Nu am nicio îndoială că sunt cel mai bun, deși nu mai am 17 ani”.


UPDATE 14 august, ora 13:16 / Hansi Flick, antrenorul lui Bayern, este conștient că cel mai mare pericol în meciul cu Barcelona îl constituie Leo Messi, așa că a pus la punct un plan pentru a-l bloca pe starul argentinian.

Tehnicianul german va aborda partida ca pe una de șah, astfel că a împărțit terenul de joc în 30 de pătrățele imaginare. Acestea le sunt repartizate jucătorilor săi în funcție de zona unde va acționa Messi, ideea fiind aceea de a-l prinde mereu în plasă și de a-i bloca acțiunile.

“O tentativă de a-i da mat vicecampioanei Spaniei la căpitan, care ar urma să fie preluat pe rând sub o supraveghere atentă. Liniile trebuie să rămână strânse și spațiile de manevră foarte mici și rare pentru incursiunile lui Messi”, explică cotidianul german Bild, care a spionat ultimele antrenamente ale bavarezilor.


UPDATE 14 august, ora 10:12 / Antrenorul Quique Setien se află sub o presiune uriașă la Barcelona, fiind foarte aproape de o demitere în cazul în care nu va reuși să câștige Liga Campionilor în acest sezon. Conștient că un meci de o asemenea anvergură, contra lui Bayern, nu se câștigă doar pe teren, ci și în plan psihologic, tehnicianul catalanilor a pornit un război al declarațiilor, ținta sa fiind golgheterul bavarez Robert Lewandowski.

„Lewandowski este un mare jucător, dar nu se ridică la nivelul lui Leo Messi. Asta e cât se poate de clar. Acum este într-o formă bună, a marcat 13 goluri în Champions League, dar și colegii l-au ajutat foarte mult. Însă ați văzut ce a făcut Leo cu Napoli, în urmă cu doar câteva zile. Important este că ne putem bucura de asemenea fotbaliști, precum Messi și Lewandowski”, a declarat Setien pentru publicația Sport.


Meciul Barcelona – Bayern Munchen are loc vineri, 14 august, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona, în cadrul celui de-al treilea sfert de finală al Champions League din actualul sezon. Acest joc ar fi putut constitui oricând finala competiţiei, ţinând cont şi de CV-ul impresionant al ambelor echipe.

Este, de departe, capul de afiş al sferturilor de finală, cel mai aşteptat meci şi de către milioanele de telespectatori. Este greu de dat un pronostic în privinţa învingătorului, pentru că atât Barcelona cât şi munchenezii deţin atuurile lor pentru a spera la victorie.

Singura deosebire este că în timp ce la echipa catalană este acea linişte dinaintea furtunii, pentru că eliminarea poate declanşa multe tensiuni pe Nou Camp, fiind un sezon complet ratat, la Bayern situația este complet diferită. După ce s-a câştigat tot pe plan intern, echipa este gata să se bată şi pentru recâştigarea supremaţiei în fotbalul european.

Vineri se joacă Barcelona – Bayern Munchen, al treilea sfert de finală din Liga Campionilor

Partida Barcelona – Bayern Munchen se joacă vineri, 14 august, de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona şi va fi arbitrată de slovenul Damir Skomina. Acest derby al sferturilor îl veţi putea viziona în direct pe programele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Barcelona a raportat înaintea plecării delegaţiei spre Lisabona, programată pentru joi, apariţia unui jucător infectat cu coronavirus, fundaşul francez Todibo, dar, din fericire, acesta face parte dintr-un grup de nouă jucători rămaşi în capitala Cataloniei, care nu au interacţionat cu restul lotului. Ei se pregătesc separat, făcând parte din grupul celor care oricând pot părăsi Barcelona în această vară.

Revin la catalani suspendaţii şi accidentaţii

Important pentru catalani este faptul că jucătorii care au avut probleme medicale sau suspendări, cazul lui Busquets şi Vidal, absenţi la returul cu Napoli, din optimi, sunt apţi de joc. Inclusiv atacantul francez Ousmane Dembele, accidentatul de serviciu din lotul blaugrana.

De cealaltă parte, Bayern are o absenţă importantă, ţinând cont că vorbim despre un titular, fundaşul francez Benjamin Pavard, accidentat, dar în rest tot lotul este valid şi nu va fi chiar o mare problemă pentru antrenorul Hans Flick să găsească o soluţie pentru înlocuirea campionului mondial.

Aroganţa lui Lotthar Mathaus

Fostul mare internaţional german al anilor 90, Lotthar Matheus, şi-a permis să facă o declaraţie destul de controversată, ţinând cont totuşi de numele rivalului lui Bayern. „În mod normal, Barcelona are suficientă calitate pentru a scoate tot ce e mai bun de la ea într-un asemenea meci. Dar cred că Bayern ar trebui să greșească mult și să facă multe lucruri proaste pentru a pierde în fața acestei Barcelona.”

Şi casele de pariuri au aceeaşi impresie, că la această oră echipa mai bună ar fi Bayern Munchen, căreia îi acordă cota 2,10 la victorie, faţă de 3,50 cât au primit catalanii. Sigur, sunt doar nişte prezumţii bazate mai mult pe forma arătată de cele două echipe, însă atunci când ai un Messi în lot poţi rămâne optimist pentru un rezultat bun.

ADVERTISEMENT