Sport

„Baby face killer”. La 20 de ani, Natalia Iocsak face legea pe circuitul de drift

„Baby face killer” de pe circuitul de drift. Natalia Iocsak, campioană europeană, la 20 de ani face legea și schimbă 40 de cauciucuri la fiecare etapă.
04.10.2023 | 15:30
Natalia Iocsak a devenit campioană europeană în 2022, la vârsta de 19 ani.
ADVERTISEMENT

Natalia Iocsak este poreclită „Baby face killer” pe circuitul de drift. Campioană europeană anul trecut, Natalia Iocsak înfățișează o figură inocentă, însă apasă pedala de accelerație la maxim în cele mai periculoase curbe, fără vreun pic de teamă.

„Baby face killer”. La 20 de ani face legea pe circuitul de drift: „În fiecare etapă folosesc între 30 și 40 de cauciucuri”

Natalia Iocsak este fără dar și poate unul dintre cei mai valoroși piloți de drift din România. În 2022, la vârsta de doar 19 ani, Natalia Iocsak a devenit campioană europeană, însă susține că drumul spre performanță de-abia a început.

ADVERTISEMENT

După fiecare etapă, pilotul a precizat că este nevoit să schime aproape 40 de cauciucuri. Așa ajunge să aibă costuri de peste 5.000 euro doar ca să ia startul în competiții. „Încerc să merg cât de bine pot și să am grijă de mașină  pentru că este un sport foarte, foarte costisitor.

Pe etapă, fără 5000 de euro nu scăpăm. La drift cele mai costisitoare sunt cauciucurile. Sunt foarte greu de găsit, toate se aduc din China, crește în permanență prețul lor. În general, în fiecare etapă folosesc între 30 și 40 de cauciucuri”, a declarat Natalia Iocsak.

ADVERTISEMENT

natalia iocsak 1

Natalia Iocsak atacă aspru toate curbele de pe circuit: „Instinctul omului este să frâneze, la noi se face fix opusul”

În vârstă de 20 de ani, Natalia Iocsak a povestit despre sentimentele care o încearcă atunci când trebuie să vireze în curbe la viteze de peste 150 kilometri pe oră. Natalia a recunoscut că în trafic lucrurile nu mai stau astfel.

„Mă gândesc să-i dau cât mai tare, deoarece dacă frânezi, te duci în parapeți, ce te poate salva este să accelezi. Asta este și special la drift, pentru că în momente când simți primejdia, instinctul omului este să frâneze, la noi se face fix opusul, se accelerează. 

ADVERTISEMENT

În trafic sunt foarte, foarte liniștită, chiar am de multe ori discuții cu tata pentru că merg prea încet. Este haos în trafic, iar eu sunt obișnuită cu circuitul, m-am disciplinat mult, știu ce înseamnă viteza și sunt conștientă de riscuri”, a mai spus Natalia Iocsak.

Natalia Iocsak, propunere inedită pentru Cristina Neagu: „Te aștept!”

Natalia Iocsak a început sportul de performanță practicând handbal. Pasionată în continuare de sportul cu mingea, pilotul de drifturi i-a trimis o invitație la drifturi Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a României.

ADVERTISEMENT

„Eram un copil superenergie, așa că părinții m-au dus de mică la sport, să am unde să alerg și să-mi consum energia. De altfel, asta îi sfătuiesc pe toți părinții, să-i ducă pe copii să facă mișcare, indiferent despre ce sport este vorba. 

Îmi place foarte mult handbalul. Aș lua-o în mașină pe Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii. Te aștept, Cristina, când vrei, la orice etapă, să simți adrenalină și altfel de senzații…extreme”, au fost cuvintele Nataliei Iocsak.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Ungurii râd de noi! Umilință supremă pentru toată România din Ungaria
Ungurii râd de noi! Umilință supremă pentru toată România din Ungaria
Prima televiziune care angajat-o pe Alexia Eram. Avea doar 14 ani
Prima televiziune care angajat-o pe Alexia Eram. Avea doar 14 ani
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!