Sport

„Baby face killer”. La 20 de ani, Natalia Iocsak face legea pe circuitul de drift

„Baby face killer” de pe circuitul de drift. Natalia Iocsak, campioană europeană, la 20 de ani face legea și schimbă 40 de cauciucuri la fiecare etapă.
04.10.2023 | 15:30
Natalia Iocsak a devenit campioană europeană în 2022, la vârsta de 19 ani.
ADVERTISEMENT

Natalia Iocsak este poreclită „Baby face killer” pe circuitul de drift. Campioană europeană anul trecut, Natalia Iocsak înfățișează o figură inocentă, însă apasă pedala de accelerație la maxim în cele mai periculoase curbe, fără vreun pic de teamă.

„Baby face killer”. La 20 de ani face legea pe circuitul de drift: „În fiecare etapă folosesc între 30 și 40 de cauciucuri”

Natalia Iocsak este fără dar și poate unul dintre cei mai valoroși piloți de drift din România. În 2022, la vârsta de doar 19 ani, Natalia Iocsak a devenit campioană europeană, însă susține că drumul spre performanță de-abia a început.

ADVERTISEMENT

După fiecare etapă, pilotul a precizat că este nevoit să schime aproape 40 de cauciucuri. Așa ajunge să aibă costuri de peste 5.000 euro doar ca să ia startul în competiții. „Încerc să merg cât de bine pot și să am grijă de mașină  pentru că este un sport foarte, foarte costisitor.

Pe etapă, fără 5000 de euro nu scăpăm. La drift cele mai costisitoare sunt cauciucurile. Sunt foarte greu de găsit, toate se aduc din China, crește în permanență prețul lor. În general, în fiecare etapă folosesc între 30 și 40 de cauciucuri”, a declarat Natalia Iocsak.

ADVERTISEMENT

natalia iocsak 1

Natalia Iocsak atacă aspru toate curbele de pe circuit: „Instinctul omului este să frâneze, la noi se face fix opusul”

În vârstă de 20 de ani, Natalia Iocsak a povestit despre sentimentele care o încearcă atunci când trebuie să vireze în curbe la viteze de peste 150 kilometri pe oră. Natalia a recunoscut că în trafic lucrurile nu mai stau astfel.

„Mă gândesc să-i dau cât mai tare, deoarece dacă frânezi, te duci în parapeți, ce te poate salva este să accelezi. Asta este și special la drift, pentru că în momente când simți primejdia, instinctul omului este să frâneze, la noi se face fix opusul, se accelerează. 

ADVERTISEMENT

În trafic sunt foarte, foarte liniștită, chiar am de multe ori discuții cu tata pentru că merg prea încet. Este haos în trafic, iar eu sunt obișnuită cu circuitul, m-am disciplinat mult, știu ce înseamnă viteza și sunt conștientă de riscuri”, a mai spus Natalia Iocsak.

Natalia Iocsak, propunere inedită pentru Cristina Neagu: „Te aștept!”

Natalia Iocsak a început sportul de performanță practicând handbal. Pasionată în continuare de sportul cu mingea, pilotul de drifturi i-a trimis o invitație la drifturi Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a României.

ADVERTISEMENT

„Eram un copil superenergie, așa că părinții m-au dus de mică la sport, să am unde să alerg și să-mi consum energia. De altfel, asta îi sfătuiesc pe toți părinții, să-i ducă pe copii să facă mișcare, indiferent despre ce sport este vorba. 

Îmi place foarte mult handbalul. Aș lua-o în mașină pe Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii. Te aștept, Cristina, când vrei, la orice etapă, să simți adrenalină și altfel de senzații…extreme”, au fost cuvintele Nataliei Iocsak.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”