News

BAC 2020. Rezolvare subiecte Biologie. Au fost publicate baremele pe edu.ro. Update

25.06.2020 | 15:14
BAC 2020 Rezolvare subiecte Biologie Au fost publicate baremele pe eduro Update
BAC 2020. Rezolvare subiecte Biologie – Barem conform edu.ro. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

BAC 2020. Prima sesiune din 2020 a examenului de bacalaureat se încheie joi, 25 iunie, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Update ora 15.00. Subiectele şi baremele la Biologie au fost publicate pe edu.ro.

Barem Anatomie şi genetică

Barem Biologie vegetală

Update ora 11:47. La proba de Anatomie şi Genetică a fost extrasă varianta numărul 6 de subiecte.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI CE SUBIECTE AU PRIMIT ELEVII LA PROBA DE ANATOMIE ŞI GENETICĂ

Update ora 11:02. Baremul oficial de corectare al subiectelor la Biologie de la Bacalaureat 2020 vor fi disponibil la ora 15:00.

Elevii care au absolvit liceul și au susținut proba la biologie au avut la alegere între biologie vegetală și animală (clasele IX-X) sau anatomie (clasele XI-XII).

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor de la precedentele probe scrie, Ministerul Educației va publica baremul la Biologie în jurul ore 15:00 pe site-ul edu.ro.

BAC 2020. Barem de rezolvare subiecte Biologie

Joi, 24 iunie, odată cu probleme scrise de la Biologie, Fizică, Chimie și Informatică, susținute de elevii de la elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională, se încheie seria examenelor scrise de la Bacalaureat 2020.

ADVERTISEMENT

Pentru prima sesiune din BAC 2020, oficialii din Educație au eliminat din programa pentru examen materia care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea din clasa a XII-a.

Și în această ultimă zi a examenului, elevii înscriși trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă la Biologie durează 3 ore și începe la ora 9:00.

ADVERTISEMENT

Absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor scrise. Atât la biologie vegetală și animală (clasele IX-X), cât și la anatomie (clasele XI-XII), subiectele sunt similare ca structură: trei părți, bazate pe trei tipuri de cerințe a căror dificultate diferă.

În modele de subiecte la Biologie se specifică faptul că se punctează oricare altă modalitate de rezolvare a cerințelor, nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele prezentate explicit în barem și nu se acordă fracțiuni de punct. Nota finală se calculează împărțind punctajul obținut la 10.

BAC 2020, un examen desfășurat în condiții speciale

Elevii care au susținut în 2020 examenul de Bacalaureat au întâlnit condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. În clase au fost asigurate măsurile de protecție.La intrarea în școală a fost măsurată temperatura personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor, iar aceasta nu a trebuit să depășească 37,3 grade Celsius.

De asemenea, examenul a fost organizat cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. În sălile de de clasă au luat parte la examinare maximum 10 elevi, care au purtat obligatoriu mască, respectând toate măsurile de distanțare socială.

Bacalaureat 2020. Elevii care nu au luat parte la prima sesiune, o nouă oportunitate

Primele rezultate ale sesiunii de Bacalaureat din iunie 2020 vor fi afișate pe data de 30 iunie, până la ora 12:00.

Contestaţiile vor putea fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, şi pe 1 iulie, între 8:00 – 12:00. Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 5 iulie.

Elevii care nu pot să participe la prima sesiune de BAC 2020 din cauza izolării la domiciliu sau carantinei, precum și în cazurile în care au temperatura mai mare de 37,3 grade în ziua examenului vor avea la dispoziție o etapă specială a examenului de bacalaureat.

Calendarul etapei speciale de Bacalaureat elaborat de autorități este următorul:

  • 29 iunie – 3 iulie: Înscrierea la etapa specială pe baza certificatului medical
  • 3-5 iulie: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 6 iulie: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 7 iulie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 8 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 10 iulie: Afișarea rezultatelor (ora 12) Depunerea contestațiilor (orele 14.00-19.00)
  • 11 iulie: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00)
ADVERTISEMENT