News

BAC 2021 toamnă. Rezolvare subiecte la limba română. Barem de corectare. Update

Ministerul Educației publică subiectele și baremele pentru limba și literatura română, prima probă a Bacalaureatului, pe edu.ro.
16.08.2021 | 15:02
BAC 2021 toamna Rezolvare subiecte la limba romana Barem de corectare Update
Rezolvare subiecte la limba română. Barem de corectare
ADVERTISEMENT
16-08-2021
12:04

Baremele la limba şi literatura română, publicate pe edu.ro

Baremele la limba şi literatura română au fost publicate pe edu.ro, la ora 15.

Barem limba şi literatura română – profil real

Barem limba şi literatura română- profil uman

16-08-2021
06:21

Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie: subiectele la limba și literatura română

Luni, 16 august, la ora 9:00, pentru circa 39.000 de elevi din România, a început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021.

FANATIK vă ține la curent cu subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la această probă a examenului.

Examenul de Bacalaureat 2021 începe luni, 16 august, cu proba scrisă la limba și literatura română. Elevii vor afla cum ar fi trebuit să rezolve subiectele după ce edu.ro va publica baremul de corectare.

FANATIK vă prezintă baremul de corectare la proba de informatică din prima sesiune a Bacalaureatului 2021 de îndată ce va fi afișat pe pagina Ministerului Educației, în jurul orei 15.00.

ADVERTISEMENT

La fel ca la celelalte probe, și subiectele la limba română au fost diferite în funcție de profilul și specializarea urmate de elevi în liceu.

VEZI AICI BAREMUL ŞI SUBIECTELE

Calendarul sesiunii august – septembrie

La examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie, s-au putut înscrie cei care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară și candidații din promoțiile anterioare care au picat. Înscrierile au început pe data de 19 iulie și s-au încheiat pe 26 iulie. Prima probă a examenului este proba de limba română:

ADVERTISEMENT

16 august 2021 – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
19 august 2021 – Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
23 – 31 august 2021 – Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

Pe data de 31 august, până la ora 12.00 se vor afișa rezultatele. Elevii nemulțumiți au timp până la ora 18.00 în aceeași zi să depună contestațiile. Acestea vor fi rezolvate în perioada 1-3 septembrie. pe data de 3 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

ADVERTISEMENT

Sancțiuni pentru fraudă

Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.

Candidații care au fost eliminați de la o probă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

ADVERTISEMENT

Și la sesiunea din toamnă, publicarea rezultatelor va fi făcută cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Astfel, la prima probă de examen, candidații vor primi un cod individualizat care va putea fi utilizat pentru aflarea notelor după publicarea acestora pe site-ul Ministerului Sănătății. Notele vor fi afișate și la avizierele centrelor de examen, tot anonimizate.

Pentru promovarea examenului de bacalaureat, este nevoie ca elevii să se prezinte la toate probele și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre ele, însă media minimă necesară promăvării este 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00, potrivit metodologiei stabilite de Ministerul Educației.

În prima sesiune de bacalaureat s-au înscris 133.664 de elevi dintre care au promovat 86.120. La această sesiune, sunt așteptați să participe 47.544 de candidați la care se adaugă cei care nu au participat la sesiunile din anii trecuți sau nu le-au promovat. La sesiunea august – septembrie a bacalaureatului de anul trecut s-au înscris 42.700 de candidați. Potrivit normelor în vigoare, de la a treia sesiune de bacalaureat, candidații trebuie să plătească o taxă.

ADVERTISEMENT