News

Bacalaureat 2021. Subiectele la informatică. Ce le-a picat elevilor. Update

Bacalaureat 2021. FANATIK vă spune ce subiecte au picat la informatică
30.06.2021 | 10:44
Bacalaureat 2021 Subiectele la informatica Ce lea picat elevilor Update
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Informatică Sursa foto: Octav Ganea/ Inquam Photos
ADVERTISEMENT
30-06-2021
07:46

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de informatică de la Bacalaureat 2021

Peste 100.000 de elevi s-au prezentat la sesiunea din vară a Bacalaureatului 2021. O parte dintre aceștia au susținut, miercuri, proba la informatică, a 3-a scrisă a examenului.

Iată care a fost una dintre variantele de subiecte:

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de informatică de la Bacalaureat 2021
Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de informatică de la Bacalaureat 2021

30-06-2021
06:15

Bacalaureat 2021: A început proba la informatică

Candidații care susțin proba de informatică de la Bacalaureat 2021 au primit subiectele de rezolvare, la ora 9:00. Din acest moment, elevii au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor.

Subiectele la informatică la Bac 2021 vor fi publicate pe FANATIK, alături de baremul de corectare, imediat ce vor fi publicate și pe Edu.ro.

Subiectele de la Bac diferă în funcție de specializare. Astfel, ele sunt diferite pentru cei care au fost la mate-info, respectiv pentru cei de la științele naturii. Apoi, ei pot alege să dea examenul din limbajul Pascal și limbajul C/C++.

Absolvenții de liceu susțin cea de a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat la data de 30 iunie. Proba la alegere a profilului și specializării le aduce elevilor de la specializările matematică – informatică și ştiințele naturii posibilitatea de a alege dintre fizică, chimie, biologie și informatică.

Anterior, la data de 28 iunie 2021, a fost susținută proba la limba și literatura română, iar la 29 iunie elevii au susținut proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Cea de a treia proba este programată să înceapă la ora 09:00.

ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la informatică

Subiectele la informatică vor fi afișate pe site-ul oficial al Ministerului Educației edu.ro. FANATIK le va prezenta imediat după ce acestea vor fi disponibile.

Elevii vor avea la dispoziție trei ore să rezolve cele trei subiecte ale probei. Primul dintre acestea este notat cu 20 de puncte. Cel de al doilea subiect are 40 de puncte, iar ultimul 30. 10 puncte sunt din oficiu.

ADVERTISEMENT

Pentru proba la informatică, elevii au avut de ales dintre limbajul Pascal și cel C/C++. Au fost publicate anterior patru modele de subiecte, câte două pentru fiecare specializare.

Înainte de prima probă a examenului, ministrul Educației a precizat că subiectele vor fi clare, care vor avea ca scop verificarea competențelor elevilor. Acesta a adăugat că nu va accepta formulări de tip capcană, precizând că acestea nu sunt conforme pentru un examen cu grad de dificultate mediu.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a menționat că nu se dorește întinderea unor capcane elevilor și a amintit că aceștia nu se fac responsabili de neajunsurile din ultima perioadă, precizând și că sistemul de învățământ are „neajunsurile cronice”.

Ce urmează după proba la alegere a profilului și specializării

Ultima probă a examenului de Bacalaureat va avea loc la data de 1 iulie 2021. Joi, elevii care au studiat în limba maternă vor susține proba scrisă.

ADVERTISEMENT

Rezultatele vor fi afișate la data de 5 iulie 2021, până la ora 12:00. Ulterior, în intervalul orar 12.00 – 18.00, elevii vor depune contestațiile.

Rezolvarea acestora se va face în perioada 6 – 9 iulie. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, va avea loc la data de 9 iulie 2021.

Competențele lingvistice și digitale nu au fost susținute în acest an. Probele au fost echivalate sau recunoscute.

Câți elevi s-au înscris la Bacalaureat

Ministrul Educației a explicat că un procent de 77% din elevii claselor terminale, 114.000 de elevi, s-au înscris la examenul maturității. Numărul acestora este de 148.000.

Ce trebuie să știe elevii care susțin examenul maturității

Examenul de Bacalaureat se desfășoară cu respectarea unor reguli, cunoscute din anii trecuți. Astfel, acestora li se va acorda 180 de minute pentru a rezolva subiectele.

Nu au voie să intre în sala de examen cu poșete, ghiozdane, telefoane mobile sau mijloace electronice de informare, comunicare sau calcul. De asemenea, accesul este interzis cu hârtii propri, cărți, manuale, notițe sau rezumate.

Toate obiectele personale trebuie lăsate în camera special destinată pentru acest lucru, în caz contrar, nu vor fi primiți în examen. Examenul va fi supravegheat audio-video, cum se întâmplă în fiecare an.

Candidații trebuie să dețină un act de identitate și instrumente de scris cu pastă sau cerneală albastră, pentru redactarea lucrărilor.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în...
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în lacrimi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant