News

Cum a ajuns Baia Mare orașul gunoaielor! „E un focar de infecție”

Cum a ajuns Baia Mare orașul gunoaielor! Localnicii spun că nu mai suportă și urbea a devenit un focar de infecție, în timp ce autoritățile ridică din umeri
03.01.2022 | 18:27
Cum a ajuns Baia Mare orasul gunoaielor E un focar de infectie
Cum a ajuns Baia Mare orașul gunoaielor la început de an! Sursa foto - VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat. Baia Mare, altădată un exemplu de curățenie, riscă să devină un adevărat focar de infecție.

De mai bine de trei săptămâni, orașul este pur și simplu sufocat de gunoaie. În tot acest timp, autoritățile locale nu au mai plătit firma care adună deșeurile.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Baia Mare un oraș al gunoaielor!

Situația este una tot mai gravă, mai ales că, după sărbători, s-au adunat munți de ambalaje și resturi. Munți pe care nimeni nu îi ridică.

Mai mult decât atât, compania de salubrizare a luat și toate pubelele din oraș. Nu a oferit nici măcar o explicație pentru acest gest.

ADVERTISEMENT

 „Saraca Baia Mare, ce a ajuns? Rampă de gunoi a ajuns…”, a transmis un localnic privind în zare.

„Este aproape incredibil cum orașul nostru frumos a devenit un rai al șobolanilor. Avem gândaci, avem șobolani, Dumnezeule”, a zis un alt localnic.

ADVERTISEMENT

După ce și-a ridicat cele 700 de pubele, oamenii sunt nevoiți să transporte resturile pe maldărul de gunoaie. Adică să arunce resturi peste alte resturi.

Asociatia de gestionare a deșeurilor a încercat să medieze conflictul dintre primărie și firma de salubrizare, însă până acum nu s-a ajuns la nicio soluție de compromis.

ADVERTISEMENT

„Am avut runde de medieri în speranța că vom gasi înțelegere ca Primăria să achite o mare parte din datorie.

Primăria a făcut o plată parțială de 1,9 milioane de lei. Vedem ce înseamnă această dispută între Primărie și firmă. Nu acceptăm abuzul pe care firma îl face”, a zis Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM

„În 3-4 zile, situația va reveni la normal și vor fi colectate toate deșeurile de la toate persoanele fizice din oraș”, a ținut să transmită Doru Dăncuș, viceprimar Baia Mare.

De remarcat că reprezentanții instituției de mediu au amendat primăria cu 50.000 de lei pentru că a depozitat deșeuri pe o rampă neautorizată.

ADVERTISEMENT