News

Băiat de 10 ani, lovit de mașina Poliției în Galați. Copilul este în stare gravă

Un băiat de 10 ani a fost lovit de mașina Poliției. Minorul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital.
23.12.2023 | 14:00
Baiat de 10 ani lovit de masina Politiei in Galati Copilul este in stare grava
Băiat de 10 ani, lovit de mașina Poliției în Galați. Foto Monitorul de Galați
ADVERTISEMENT

Băiat de 10 ani, lovit de mașina Poliției în Galați. Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă, în localitatea Bursucani, pe DN 24 D. Din primele cercetări, se pare că micuțul accidentat ar fi încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis, fără să se asigure. În acel moment, a fost lovit de autospeciala de poliție a Postului din Rădești.

Băiat de 10 ani din Galați, accidentat de mașina Poliției

Reprezentanții instituției spun că în mașină se aflau doi polițiști, care se deplasau la o intervenție. Ei au fost chemați să aplaneze un scandal în familia, în urma unui apel la 112. La volanul autospecialei se afla un polițist de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Se pare că starea copilului de 10 ani este gravă. La locul evenimentului a ajuns un echipaj medical, iar ulterior a fost solicitat un elicopter SMURD. Micuțul a fost preluat și transportat la spital, potrivit presei locale.

În ceea ce îl privește pe agentul de poliție aflat la volanul autospecialei, aflăm că acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii rutieri din Galați au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Urmează ca ancheta să stabilească, în mod clar, cum s-a produs accidentul rutier. Amintim că un incident similar s-a produs, în urmă cu doar două zile, în localitatea Șieu-Măgheruș, din județul Bistrița-Năsăud.

Copil de 12 ani, lovit de autospeciala Poliției în Bistrița-Năsăud

Un copil, în vârstă de 12 ani, a fost lovit de o mașină a Poliției, însă dintr-un alt județ. Minorul se afla în dreptul unei treceri de pietoni și intenționa să traverseze strada regulamentar, conform cercetărilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, polițiștii spun că autospeciala s-ar fi aflat în misiune. La volan se afla un polițist de 22 de ani, din Dej. El a fost testat cu aparatele Drugtest și etilotest, iar rezultatele au fost negative.

În urma accidentului, băiatul de 12 ani a suferit răni grave. „La UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adus astăzi un minor în vârstă de 12 ani, victimă a unui accident rutier petrecut în localitatea Șieu-Măgheruș, prezentând multiple fracturi și un hematom masiv la piciorul drept, precum și excoriații la piciorul stâng.

ADVERTISEMENT

După evaluare și stabilizare în urgență, băiatul a fost transferat la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

 

ADVERTISEMENT