News

Băiat de 17 ani, violat și bătut de alți trei minori în arestul Poliției Capitalei. Anchetă internă în cadrul instituției

Caz revoltător. Un băiat de 17 ani a fost violat și bătut de trei minori. Totul s-a întâmplat chiar în arestul Capitalei.
16.11.2023 | 22:51
Baiat de 17 ani violat si batut de alti trei minori in arestul Politiei Capitalei Ancheta interna in cadrul institutiei
Băiat de 17 ani, violat și bătut de alți trei minori. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Băiat de 17 ani, violat și bătut de alți trei minori în arestul Poliției Capitalei. Caz de-a dreptul revoltător în arestul central al Poliției din municipiul București. Fapte șocante au avut loc chiar în interiorul instituției.

Băiat de 17 ani, violat și bătut de alți trei minori

Un minor de 17 ani a fost abuzat de alți trei băieți. Totul s-a întâmplat pe data de 11 noiembrie, în timp ce victima se afla cu agresorii, în vârstă de 15, 16 și 17 ani, sub arest preventiv, într-o cameră în care sunt ținuți cei privați de libertate.

ADVERTISEMENT

În seara respectivă, în intervalul orar 18:00-19:00, minorul ar fi fost bătut și agresat verbal de ceilalți trei. Băiatul a anunțat polițiștii care îi păzeau cu privire la situație. Ulterior, s-a constatat că băiatul de 17 ani a fost și violat de colegii din camera de arest.

La fața locului au ajuns reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din sectorul 4. „În prezența reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sector 4, a fost dispusă audierea minorului.

ADVERTISEMENT

„Coroborând toate datele și informațiile, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei bănuiți, sub aspectul săvârșirii infractiunii de viol”, a informat Poliția Capitalei.

Cei trei agresori au fost arestați pentru 30 de zile

Instituția precizează că înainte de săvârșirea violului, polițiștii care asigurau paza în seara respectivă ar fi desfășurat controlul periodic, verificând „spațiul de cazare și starea psiho-fizică a persoanelor încarcerate”, dar nu au fost constatate nereguli.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după săvârșirea faptei, agenții au efectuat un alt control. În acel moment, băiatul de 17 ani și-a făcut curaj și le-a spus că a fost agresat de cei trei minori. Apoi, polițiștii l-au dus la cabinetul medical.

„De îndată, persoana vătămată a fost condusă la cabinetul medical şi consultată de medicul subunităţii, fiind anunţate organele de cercetare penală, care au dispus începerea cercetărilor, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de viol, au adăugat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Cei trei agresori, care se aflau în arest preventiv pentru tâlhărie și conducere fără permis, au rămas în custodia polițiștilor. Ulterior, magistrații au decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

În urma acestui incident, s-a dispus declanșarea unei anchete interne. Conducerea Poliției Capitalei vrea să afle dacă agenții care erau în timpul programului, la momentul respectiv, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, și-au respectat atribuțiile de serviciu.

 

ADVERTISEMENT