News

Baie de sânge în Mozambic. 52 de civili au fost masacrați de teroriștii islamiști

23.04.2020 | 18:37
Baie de sange in Mozambic 52 de civili au fost masacrati de teroristii islamisti
ADVERTISEMENT

Baie de sânge în statul african Mozambic. Un grup de 52 de civili din nordul țării au fost masacrați de teroriștii islamiști pentru faptul că ar fi refuzat înregimentarea.

Baie de sânge în Mozambic. 52 de civili au fost masacrați de teroriștii islamiști

Pe dat de 7 aprilie, o organizație islamistă din statul Mozambic a ucis 52 de persoane care au refuzat să se alăture grupului. Informația a fost lansată doar în aceste zile de poliția locală.

ADVERTISEMENT

Masacrul a avut loc în satul Xitaxi, din districtul nordic Muidumbe. Uciderea acestor persoane a avut loc într-un mod extrem de crud, specific teroriștilor islamiști.

Conform BBC, care citează poliția locală, cele 52 de persoane erau săteni din provincia Cabo Delgado. Aceștia au fost ”masacrați”, mulți dintre ei fiind decapitați pe stradă.

ADVERTISEMENT

“Recent, criminalii au încercat să recruteze tineri pentru a se alătura în rândurile lor, dar a existat rezistență din partea tinerilor.

Acest lucru a provocat furia teroriștilor, care au ucis fără milă – crud și diabolic – 52 de tineri”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Orlando Mudumane, conform presei britanice.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor britanici, la această oră există o serie informații contradictorii despre numărul de persoane ucise în acest incident, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

S-a raportat inițial că 14 localnici au fost masacrați. Guvernul Mozambicului, care oferă rareori informații despre acest tip de atac, a anunțat acum o cifră mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Provincia Cabo Delgado, supusă mai multor atacuri în ultima perioadă

Poliția

din Mozambic mai anunță că mai multe grupări ale miliției armate au intensificat atacurile în încercarea de a stabili un califat islamist în regiune, bogat în petrol. Teroriștii au ocupat clădiri guvernamentale și au blocat drumuri în toată provincia, cea mai nordică a țării.

În ultimii doi ani, cel puțin 900 de persoane au murit în urma unor astfel de atacuri, potrivit ONG Armed Conflict Location & Event Data Project (Acled).

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de grupul cunoscut internațional ca provincie Africa Centrală a Statului Islamic (ISCAP) și local ca Al Shabaab. Primul atac datează din 2017, în anul următor grupul a devenit un afiliat al Statului Islamic (ISIS).

ADVERTISEMENT
Tags: