Life

Banca Transilvania, soluție de urgență din cauza fraudelor online. Milioane de români sunt afectați de decizie

Ce trebuie să știe toți românii care au conturi deschise la Banca Transilvania. Serviciul care a suferit modificări drastice din cauza fraudelor online.
17.03.2024 | 14:29
Banca Transilvania solutie de urgenta din cauza fraudelor online Milioane de romani sunt afectati de decizie
Ce trebuie să știe toți românii care au conturi deschise la Banca Transilvania. Sursa foto: Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultima vreme, tentativele de fraudă online au fost din ce în ce mai dese. Banca Transilvania a vrut să se asigure că toți clienții sunt în siguranță, așa că a adoptat o soluție de urgență. În urma aplicării ei, toți românii sunt afectați. Iată despre ce este vorba.

Banca Transilvania a adoptat o măsură drastică care îi vizează pe toți clienții

Instituțiile financiare sunt ținta sigură a atacurilor cibernetice. În ultima vreme, mii de români au primit mesaje dubioase din partea unor numere care se recomandau a fi diverse bănci. Pentru că siguranța clienților este pe primul loc, Banca Transilvania a luat măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Românii care au conturi deschise la Banca Transilvania știu foarte bine că, până acum, limita maximă pentru transferul instant era de 50.000 de lei. Ei bine, această limita s-a modificat, tocmai pentru a sta departe de fraudele online.

Banca Transilvania a ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să limiteze serviciul de transfer instant. Astfel, de acum încolo, limita maximă a transferurilor va fi de 3.0000 de lei. Sumele care depășesc acest prag impus vor fi gestionate la fel ca înainte de implementarea serviciului de plăți instant.

ADVERTISEMENT

”În ultima perioadă, a crescut numărul fraudelor și tentativelor de fraudă online în România. Din motive de siguranță, Banca Transilvania a luat o măsură temporară privind sumele transferate prin intermediul plăților instant.”, au declarat reprezentanții băncii pentru zf.ro.

Românii, țintele sigure ale fraudelor online

Banca Transilvania s-a văzut nevoită să ia o astfel de decizie, după ce mai mulți clienți au fost contactați din partea unor numere care s-au recomandat a fi banca. Persoanele de la capătul firului ar fi încercat să-i convingă pe clienții Băncii Transilvania să facă investiții serioase.

ADVERTISEMENT

Pe lângă asta, mulți dintre cei care au conturi deschise la Banca Transilvania au primite diverse e-mailuri prin care li se solicitau date personale sau bancare importante. Pe lângă asta, unora dintre ei li s-a cerut să facă transferuri către diverse persoane necunoscute, garantându-li-se că vor câștiga sume imense la schimb

Banca Transilvania a tras un semnal de alarmă pentru toți clienții ei. Pentru cei care cad în capcana rău făcătorilor și dau curs solicitărilor financiare, nu se mai poate face nimic. Banii transferați către diverse persoane necunoscute sunt pierduți.

ADVERTISEMENT

Instituția financiară îi sfătuiește pe toți clienții să fie foarte atenți la aceste tentative. Nimeni nu trebuie să ofere datele personale sau datele bancare persoanelor care nu prezintă încredere.

ADVERTISEMENT
Tags: