Life

Bancnota românească care a ajuns să coste cât o mașină second hand. Dacă o ai și tu în casă te îmbogățești peste noapte

Bancnota românească care a ajuns să coste, în 2024, cât o mașină second hand. Te poți îmbogăți peste noapte dacă o ai acasă.
18.04.2024 | 22:37
Bancnota romaneasca care a ajuns sa coste cat o masina second hand Daca o ai si tu in casa te imbogatesti peste noapte
Bancnota românească care costă cât o mașină second hand. Sursa foto. Pixabay
ADVERTISEMENT

Bancnota românească care a ajuns să coste, în 2024, cât o mașină second hand. Dacă o ai la tine în casă, ai șansa să te îmbogățești rapid. Prețul ei este unul uriaș.

Bancnota românească care costă cât o mașină second hand. Cei care o au în casă pot face bani frumoși

Mulți români au în colecția lor diverse bancnote, unele fiind foarte vechi, care acum valorează destul de mult. De exemplu, pentru o bancnotă cu Eclipsa de Soare din 1999, colecționarii trebuie să scoată in buzunar sume de destul de mari.

ADVERTISEMENT

Prețurile variază, însă această bancnotă se vinde, pe OLX, chiar și cu 2.000 de lei. Alte persoane vând aceste bancnote la preț mai mic, sub 1.000 de lei. Se vând și la prețuri mai mari de 2.000 de lei.

De asemenea, și bancnota de 20 de lei, cu Ecaterina Teodoroiu, pusă în circulație de la data de 1 decembrie 2021, se vinde cu un preț uriaș pe platformele de specialitate.

ADVERTISEMENT

Această bancnotă a reprezentat o premieră la noi în țară, fiind prima bancnotă românească în circulație pe care se află o personalitate feminină. Valoare acestei bancnote a crescut considerabil în timp, deoarece 100 astfel de bancnote se vând la prețul de 2.500 de lei.

O altă bancnotă de colecție costă cât o mașină la mâna a doua. Este vorba despre bancnota de 10 lei din anul 1966, pentru care cei interesați trebuie să plătească bani grei.

ADVERTISEMENT

Un român a postat pe OLX un anunț de vânzare pentru o astfel de bancnotă, pe care o vinde cu 9.000 de lei. În anunțul său, proprietarul bancnotei a spus că prețul este ușor negociabil.

Bancnota 10 lei 1966
Bancnota de 10 lei din 1966. Sursa foto: OLX/Colaj Fanatik

Prețul cerut de proprietar pentru această bancnotă este unul uriaș. În comparație, o mașină second-hand poate costa chiar mai puțin decât aceasta.

ADVERTISEMENT

O mașină la mâna a doua poate costa, în funcție de vechime, între 1.500 și 2.000 de euro. Astfel, cei interesați să dețină o astfel de bancnotă în colecția lor trebuie să se gândească bine dacă să o achiziționeze sau nu, din cauza prețului uriaș.

ADVERTISEMENT
Tags: