News

Bani de la stat pentru bunicii care au grijă de nepoți. Care este suma discutată

Vine vești bune pentru bunicii din România. Statul român ar putea să le acorde o sumă importantă de bani, în fiecare lună, dacă au grijă de nepoți.
07.02.2023 | 12:19
Bani de la stat pentru bunicii care au grija de nepoti Care este suma discutata
Proiect discutat în Camera Deputaților: Bani de la stat pentru bunicii care au grijă de nepoți. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un proiect legislativ care prevede ca bunicii care au grijă de nepoții lor să primească o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea acestora se discută într-o comisie importantă a Camerei Deputaților.

Proiect discutat în Camera Deputaților: Bani de la stat pentru bunicii care au grijă de nepoți

Mai exact, vârstnicii care stau cu nepoții ar putea încasa bani importanți de la stat. Suma propusă printr-un proiect de lege discutat de parlamentari este 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de Digi24, marți, 7 februarie, a avut loc o discuție despre acest proiect în Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților.

Deocamdată, liderii comisiei au luat decizia de a amâna luarea deciziei cu două săptămâni.

Vestea bună este că proiectul legislativ ar avea parte de susținere puternică din mai multe partide, în special din direcția celor din coaliție: UDMR, PNL sau PSD.

ADVERTISEMENT

Majoritatea aleșilor și-ar dori adoptarea acestui proiect din cauza faptului că, în momentul de față, România se confruntă cu o scădere a natalității.

Foarte mulți părinții nu mai au cu cine să își lase copiii acasă în momentul în care, legal, sunt obligați să meargă la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Șansă și pentru bunicii care nu au vârsta pensionării

La ora actuală, în România sunt foarte multe persoane în vârstă care, pentru că nu au ajuns la anii legali de pensionare, nu au niciun venit.

Pentru acestea, legea ar fi una perfectă. Mai există și bunici care, deși nu au ieșit la pensie, au renunțat la salariu tocmai pentru a avea grijă de nepoți. Cu acest venit de 1.500 de lei, ei ar îmbina utilul cu îngrijitul celor mici.

ADVERTISEMENT

Proiectul ar fi trecut deja, în mod tacit, de votul Senatului, notează sursa citată.

În zilele următoare, actul normativ va ajunge din nou pe masa discuțiilor în Camera Deputaților. Acest proiect ar trebui să primească un vot pozitiv și din partea deputaților, dată fiind susținerea din Senat.

Pentru a se aplica efectiv și oamenii să primească cei 1.500 de lei, proiectul trebuie ulterior să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT