Sport

Baraje menținere/promovare în Liga 1. Trei goluri marcate și o mare surpriză la Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște. Video

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile din manşa tur a barajelor de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1, cu Dinamo în pericol de a cădea în Liga 2.
21.05.2022 | 15:25
Baraje mentinerepromovare in Liga 1 Trei goluri marcate si o mare surpriza la Concordia Chiajna  Chindia Targoviste Video
Nasser Chamed, în tricoul lui Gaz Metan Mediaș. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
21-05-2022
12:10

Concordia - Chindia 2-1 (Ad. Voicu 57 pen. / D. Florea 50)

Concordia – Chindia 2-1 (Ad. Voicu 57 pen., Pițian 69 aut. / D. Florea 50)

VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE VIDEO AICI

Concordia Chiajna a întors scorul și a câștigat prima manșă din barajul de promovare / menținere în Liga 1, contra Chindiei. Ilfovenii au acum prima șansă, deși se anticipa că nu vor putea pune probleme formației care vine din Liga 1. Mai ales după prestațiile foarte modeste din play-off Liga 2.

Min. 90: Final de meci.

Min. 69: GOOOL Chiajna! 2-1!!! Gafă a lui Pițian, care trimite mingea în propria poartă cu o lovitură de cap.

Min. 57: GOOOL Chiajna! 1-1!!! Adrian Voicu egalează din lovitură de pedeapsă, după un fault comis în careu de Andrei Șerban.

Min. 50: GOOOL Chindia! 0-1!!! Florea deschide scorul după ce a preluat o minge ricoșată la el din bară. Portarul gazdelor fusese surprins de centrarea lui Șerban.

Min. 45: Finalul unei reprize cu foarte puțin fotbal.

Min. 30: Primă repriză fără ocazii la cele două porți.

Min. 1. A început partida.

Echipele de start:

Concordia Chiajna: Aldescu, Borța, Palmes, Marc, Taub, Codrea, Roșu, Matiș, Voicu, Popescu, Batin. Rezerve: Moldovan, Alexe, Cherecheș, Ion, Barbu, Llullaku, Ghimfus, Plazonja, Sokovic. Antrenor: Ianis Zicu

Chindia Târgoviște: Cabuz, Dulca, Iacob, Căpușă, Pițian, Passaglia, Roumpoulakou, Șerban, Florea, Chamed, Popadiuc. Rezerve: Moldovan, Kocic, Celea, Ioniță, Corbu, Sila, Chunchukov, Cherchez, Șerban. Antrenor: Emil Săndoi

 

Sâmbătă, 21 mai, vor fi mari emoţii pentru suporterii echipelor care se vor înfrunta în prima manşă a barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Învingătoarele din cele două meciuri vor evolua sezonul viitor în prima divizie, învinsele vor lua drumul eşalonului secund.

Programul meciurilor din manşa tur a barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1

Sâmbătă, 21 mai

  • ora 15:30 Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte
  • ora 20:30 Universitatea Cluj – Dinamo

Meci retur baraj menţinere în Liga 2

Sâmbătă, 21 mai

  • ora 12:30 FC Braşov – Politehnica Timişoara (în tur: 2-1)

Cine transmite la tv barajele de menținere/promovare în Liga 1

Ambele baraje de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1, dar și cel de menținere în Liga 2, vor fi transmise în direct la televizor de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, dar vor putea fi urmărite și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Aşadar, sâmbătă au loc primele 90 de minute din barajul care ne va aduce ultimele două echipe care vor juca alături de granzii din prima ligă şi vom şti şi care sunt echipele retrogradate. Tot sâmbătă vom afla şi numele formaţiei care se va salva de la retrogradare din Liga 2, cu FC Braşov mare favorită după succesul din tur, de la Timişoara.

Cele două aspirante la Casa Pariurilor Liga 1 sunt echipele clasate pe locurile 3 şi respectiv 5 din play-off-ul de promovare din Liga 2, locul 4 fiind ocupat de CSA Steaua, care are însă interdicţie de a promova, fiind club departamental. Echipa MApN a încercat chiar să obțină dreptul de promovare la TAS, însă răspunsul primit a fost unul negativ, drept pentru care va mai continua pentru cel puțin încă un sezon în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea retrograda pentru prima dată în istoria clubului

U Cluj şi Concordia Chiajna vor avea în faţa lor pe Dinamo şi, respectiv, Chindia Târgovişte. Este pentru prima dată în istoria „alb-roşiilor” din Şoseaua  Ştefan cel Mare când aceştia îşi joacă locul în prima divizie, un moment dureros pentru unul dintre cluburile fanion după 1945 în fotbalul românesc, aureolat cu numeroase trofee interne şi rezultate de prestigiu în Europa.

Nu joacă însă istoria şi nici vitrina cu trofee, aşa că realitatea este asta, Dinamo are de susţinut două partide cu o altă echipă istorică a României, U Cluj, pentru a-şi putea păstra locul de prim-divizionară, dar există şi riscul real de a retrograda în premieră.

ADVERTISEMENT

Duşan Uhrin avertizează înaintea meciului de la Cluj

Dinamo nu va avea deloc o misiune uşoară în dubla cu „Şepcile roşii”. U Cluj a fost aproape de promovarea directă, dar şi-a făcut harakiri în special prin eşecul de pe teren propriu cu Unirea Slobozia. Echipa lui Eric Lincar, cu mulţi jucători care au evoluat în prima divizie, rămâne însă un adversar foarte periculos pentru câini.

De aceea, antrenorul lui Dinamo, cehul Duşah Uhrin avertizează înaintea deplasării pe malurile Someşului că va fi un joc extrem de greu şi care va necesita o mobilizare exemplară a echipei, pentru a avea şanse la returul de la Bucureşti. Vor absenta patru jucători importanţi, Răzvan Grădinaru, Cristiano Figueiredo, Jonathan Rodriguez şi Mirko Ivanovski, dar va reveni alt atacant, Christian Irobiso.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la U Cluj – Dinamo

  • U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, Ispas, Pîrvulescu – R. Pires, Balgiu – Hofman, Ely Fernandes, Tescan – Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar
  • Dinamo: Eșanu – Moura, Jovanovici, Carp, St. Filip – G. Crețu, Pierret, Răuță, Torje – C. Matei – Irobiso. Antrenor: Dusan Uhrin

Concordia – Chindia, un meci de 50-50 la sută şanse de promovare

Cealaltă partidă, Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte, pare a fi şi mai echilibrată, însuşi tehnicianul dâmboviţenilor, Emil Săndoi, recunoscând că şansele de a se impune la capătul celor două manşe sunt absolut egale, 50-50 la sută.

Chindia nu a mai avut nici pe departe forţa şi siguranţa echipei din sezonul trecut, care a ratat de puţin play-off-ul, plecările lui Daniel Popa şi Cristi Neguţ slăbind mult de tot jocul ofensiv al târgoviştenilor. Concordia poate pune probleme serioase, dar se aşteaptă mai mult două meciuri de uzură, jucate mai mult la centrul terenului, în care orice greşeală poate costa decisiv.

Echipele probabile la Concordia – Chindia

  • Concordia: Aldescu – Taub, Marc, Borța, Palmeș – N. Roșu, L. Ion, Ad. Voicu – Batin, Llulaku, Plazonja. Antrenor: Ianis Zicu
  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, P. Iacob, Rrumbullaku – Chamed, M. Dulca, Passaglia A. Șerban – Chunchukov, D. Florea. Antrenor: Emil Săndoi
ADVERTISEMENT