Sport

Oficial: TAS a respins apelul formulat de CSA Steaua referitor la barajul de menținere/promovare în Liga 1! ”Militarii” rămân încă un an în Liga 2

Reprezentanții CSA Steaua au deschis proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, împotriva FRF. Clubul Armatei cere suspendarea barajului de promovare.
20.05.2022 | 16:44
Oficial TAS a respins apelul formulat de CSA Steaua referitor la barajul de mentinerepromovare in Liga 1 Militarii raman inca un an in Liga 2
CSA Steaua a terminat Casa Pariurilor Liga 2 pe locul 4 și ar fi trebuit să dispute barajul cu Chindia Târgoviște. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
20-05-2022
13:45

TAS a respins cererea CSA Steaua

Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne a respins cererea clubului CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1.

”Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna și AFC Chindia Târgoviște se vor disputa conform programării inițiale. Manșa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30.

Apărarea FRF a fost formulată și susținută de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic FRF, și de avocatul Paul Ciucur”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.

Steaua a terminat pe locul patru play-off-ul din liga a doua, dar a primit interzis din partea FRF să participe la barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Roș-albaștrii au reclamat Federația la TAS.

”Avem 24 de ore să depunem documentele pentru a ne apăra”

Conducătorii secției de fotbal din cadrul CSA Steaua au anunțat de mai multă vreme că vor acționa în instanțele sportive Federația Română de Fotbal în cazul în care nu vor primi echipa Armatei în barajul pentru promovare.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere sportiv, roș-albaștrii și-au câștigat acest drept terminând pe locul 4 faza play-off a ligii a doua. Însă, forma de organizare administrativă a clubului din Ghencea este cea care nu se încadrează în normele FRF.

”Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga I. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi.

ADVERTISEMENT

Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra. Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia.

Astăzi o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte – n.r.) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS”, a afirmat Adrian Stângaciu, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce șanse are Steaua să câștige la TAS procesul cu FRF

Oficialul Federației Române de Fotbal a mărturisit că șansele celor două părți de a câștiga în instanța sportivă acțiunea inițiată de CSA Steaua, sunt egale.

”Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă.

ADVERTISEMENT

Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa”, a explicat juristul Federației, Adrian Stângaciu.

În cazul în care soluția va fi favorabilă echipei Armatei, aceasta o va întâlni pe Chindia Târgoviște în barajul de promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT
Tags: