Sporturi

Barajele din FED Cup și turneul final au fost amânate din cauza coronavirusului! România urma să întâlnească Italia în aprilie

11.03.2020 | 18:36
Barajele din FED Cup și turneul final au fost amânate din cauza coronavirusului! România urma să întâlnească Italia în aprilie
România - Italia, barajul de FED Cup, a fost amânat. FOTO: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Meciul România – Italia, din barajul de FED Cup, programat pe 17 și 18 aprilie, la Cluj, a fost amânat din cauza situației cauzate de coronavirus în Europa. ITF a anunțat că toate duelurile din această primăvară din competiția internațională se vor juca la altă dată, stabilită ulterior.

România – Italia, amânat

România a ratat prezența la turneul final al FED Cup, după înfrângerea suferită în fața Rusiei, și urma să joace, pe 17 și 18 aprilie, la Cluj, cu Italia, pentru menținerea în Grupa Mondială.

ITF a decis amânarea tuturor partidelor programate luna viitoare în baraj din cauza coronavirusului și cele din cadrul turneului final de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Hotărârea forului internațional a fost anunțată de Federația Română de Tenis, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial.

Președintele Federației Internaționale de Tenis, americanul David Haggerty, a anunțat într-o scrisoare oficială că în contextul epidemiei de Coronavirus COVID-19, care a afectat numeroase țări din întreaga lume, s-a luat decizia de a amâna atât Turneul Final al Fed Cup, programat în perioada 14-19 Aprilie 2020, la Budapesta, cât și întâlnirile din play-off-ul Fed Cup, programate în zilele de 17 și 18 aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

România urma să întâlnească Italia, la Cluj-Napoca, în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup”, se arată în comunicatul transmis de Federația Română de Tenis.

Tenisul mondial, afectat de coronavirus

Primele meciuri cu biză pentru România anulate din cauza coronavirusului urmau să aibă loc la începutul acestei luni, când echipa de Cupa Davis urma să întâlnească China.

ADVERTISEMENT

Naționala asiatică nu s-a mai prezentat la Piatra Neamț, motiv pentru care România a obținut victoria și, în același timp, calificarea pentru barajele pentru Grupa Mondială 1 din septembrie.

Unul dintre cele mai importante turnee din circuitul WTA, Indian Wells, a fost amânat, de asemenea, din cauza noului tip de coronavirus, iar a doua competiție Premier Mandatory din martie, de la Miami, este sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri