News

Bărbat din Satu Mare, arestat preventiv după ce a lovit cu pumnul și a amenințat cu moartea un polițist

Un incident grav a avut loc în județul Satu Mare. Un polițist a fost a lovit cu pumnul în față și amenințat cu moartea de către un șofer beat. Bărbatul a fost arestat preventiv.
17.02.2023 | 22:42
Barbat din Satu Mare arestat preventiv dupa ce a lovit cu pumnul si a amenintat cu moartea un politist
Polițist din Satu Mare, lovit cu pumnul în față și amenințat cu moartea de un șofer beat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un conflict izbucnit în trafic, în județul Satu Mare, s-a soldat cu o reținere și ulterior cu o arestare preventivă pentru 30 de zile. Vinovat: un șofer beat care a agresat și amenințat un agent de poliție.

Polițist din Satu Mare, lovit cu pumnul în față și amenințat cu moartea de un șofer beat

Incidentul din nordul țării a avut loc la mijlocul săptămânii. Miercuri, 15 februarie, la ora 00.05, agenții din cadrul Politiei oraşului Negrești-Oaș au depistat în trafic un șofer aflat într-o vizibilă stare de ebrietate.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, acestuia i s-a solicitat să efectueze o testare cu aparatul alcooltest. Recalcitrant, a refuzat și nu a suflat suficient în aparat. Dat fiind acest aspect, a fost înștiințat de oamenii legii că va fi însoțit la Spitalul Negrești-Oas, pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge, lucru cu care a fost de acord.

Într-un final, a ajuns la unitatea medicală. Aici a continuat să opună rezistență față de testare. A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge. La un moment dat, șoferul a intenționat să părăsească spitalul fără acordul poliției.

ADVERTISEMENT

Extrem de nervos, la ieșirea din unitate, în holul Unității de Primire Urgențe, în fața personalului medical, individul l-a lovit cu pumnul în față pe agentul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Acesta din urmă a fost nevoit să-l încătușeze.

Inculpatul a continuat să fie agresiv. L-a înjurat și l-a amenințat cu moartea pe agentul de poliție. ”Spectacolul” său nu s-a oprit aici. Dus la Sediul Poliției Negresti-Oaș, acesta a avut o atitudine recalcitrantă față de un alt agent de poliție, căruia i-a adresat, de asemenea, amenințări cu moartea.

ADVERTISEMENT

Șoferul agresiv, reținut miercuri și arestat preventiv joi

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș au transmis, într-un comunicat de presă, că au dispus în data de 15.02.2023 luarea măsurii reținerii pe o durată de 24 de ore a șoferului în cauză.

Apoi, la o zi distanță, joi, 16 februarie, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Negreşti Oaş. Acesta din urmă a admis cererea şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

”Punerea în mişcare a actiunii penale şi arestarea preventivă reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovătie”, se arată în comunicatul procurorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: