News

Bărbatul acuzat că a ucis-o pe fata de 12 ani din București, cerințe din spatele gratiilor. Marcel Șerbuc refuză să fie extrădat

Bărbatul acuzat că a ucis o fată de 12 ani în București, după care i-a ascuns cadavrul într-o canapea din Sectorul 4, refuză să fie extrădat din Olanda.
14.06.2023 | 12:43
Barbatul acuzat ca a uciso pe fata de 12 ani din Bucuresti cerinte din spatele gratiilor Marcel Serbuc refuza sa fie extradat
Bărbatul acuzat că a ucis-o pe fata de 12 ani. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Șerbuc a fost capturat de forțele speciale din Olanda, însă acum așteaptă să afle dacă va fi extrădat în țara noastră. Românii au trimis deja toată documentația necesară ca suspectul pentru crimă să fie extrădat, însă definitivă va fi decizia instanței din Țările de Jos, care ar putea refuza extrădarea.

Cerințele lui Marcel Șerbuc, acuzat că a ucis fata de 12 ani din Sectorul 4

Conform Digi 24, bărbatul a anunțat că nu vrea sub nicio formă să fie anchetat de către autoritățile din România. Bărbatul în vârstă de 37 de ani fugise în Olanda, aparent pentru a lucra, însă nu s-a mai prezentat la lucru atunci când a aflat că este căutat de autorități pentru că ar fi comis crima din Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

În ciuda pretențiilor lui Marcel Șerbuc, sursa citată menționează că cel mai probabil instanța din Olanda va accepta extrădarea sa, mai ales că există la dosar mărturia mamei sale. Femeia a explicat că fiul său i-a mărturisit crima, cu toate că a menționat că a ucis-o pe fată din greșeală, pentru că micuța ar fi intervenit în momentul în care individul se certa cu concubina sa.

Așadar, Șerbuc i-a transmis mamei sale că a împins-o pe fată, care a dat cu capul de cada de la baie, însă autopsia tinde să-l contrazică, pentru că medicii au constatat că moartea fetei a fost violentă, prin strangulare cu un furtun sau cablu. ”Violent, moartea s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix”, a concluzionat autopsia.

ADVERTISEMENT

Individul are un trecut violent și a fost acuzat inclusiv de fosta sa soție că a amenințat-o de mai multe ori că o va ucide, iar pe fiul său l-a bătut peste cap cu un furtun când avea doar 1 an, iar acum copilul a rămas cu sechele. Cazul a șocat opinia publică din România la începutul lunii iunie, când proprietarul apartamentului unde Șerbuc stătea în chirie a găsit întâmplător cadavrul.

”La data de 03.06.2023, în apartamentul nr. … din … a fost identificat cadavrul unei persoane de sex femeiesc, cu identitate necunoscută. Cadavrul a fost identificat în lada canapelei din sufrageria apartamentului, în stare de putrefacţie, învelit în saci menajeri”, transmiteau anchetatorii în acel moment.

ADVERTISEMENT

Inițial, anchetatorii comunicau faptul că a fost găsit cadavrul unei femei, însă după teste ADN s-a concluzionat că victima era Anamaria, o fată de 12 ani care locuia acolo alături de mama sa și de concubin, adică principalul suspect pentru crimă. Cei doi adulți au părăsit România încă din aprilie, însă mama fetei a mers la muncă în Spania, în timp ce bărbatul a plecat în Olanda.

Proprietarul apartamentului s-a deplasat la respectiva locuință pentru că vecinii au început să se plângă de un miros puternic de putrefacție care vine din apartament, fără să se gândească ce grozăvie va descoperi. Fără să stea pe gânduri, bărbatul a chemat polițiștii, care au găsit un sac îndesat într-o canapea, iar în acest sac zăcea cadavrul fetei.

ADVERTISEMENT

Dacă mama fetei a fost reținută inițial în Spania, aceasta a fost eliberată pentru că s-a constatat că nu avea nicio legătură cu moartea fetei, deși e neclar de ce a plecat în Spania în timp ce fata ei a rămas în urmă. Cel mai probabil anchetatorii vor afla cu exactitate ce s-a întâmplat după ce bărbatul din Olanda va fi extrădat și își va prezenta varianta oficială a poveștii.

ADVERTISEMENT