News

Fată de 12 ani, căzută pe geam de la etajul patru al unui bloc din Slatina. Copila se afla în grija DGASPC Olt

O fată de 12 ani a căzut de la etajul patru al unui bloc din Slatina, județul Olt. Violența în familie o adusese în grija temporară a DGASPC
17.04.2023 | 14:14
Fata de 12 ani cazuta pe geam de la etajul patru al unui bloc din Slatina Copila se afla in grija DGASPC Olt
Copila este la Terapie Intensivă, în stare stabilă Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a petrecut în prima zi de Paște. Fata, aflată temporar în sistemul de protecție a copiilor, ar fi vrut să iasă în oraș și se temea că nu va primi permisiunea educatoarei.

Fată de 12 ani, căzută pe geam de la etajul patru al unui bloc din Slatina

Apartamentul în care se afla, împreună cu alte cinci fete și cu educatoarea care le avea în grijă, era situat la etajul al patrulea al unui bloc din cartierul slătinean Progresul.

ADVERTISEMENT

”La data de 16 aprilie 2023, în jurul orei 17:25, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat de un bărbat, din municipiul Slatina, cu privire la faptul că o persoană se află întinsă pe sol, pe strada Zmeurei, din municipiul Slatina.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina și echipaje de prim-ajutor. Din primele verificări, polițiștii au stabilit că o minoră, în vârstă de 12 ani, din comuna Milcov, ar fi căzut de la etajul unui bloc, situat pe strada Zmeurei, din aceeași localitate.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, minora a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În grija DGASPC Olt din cauza violenței în familie

Fata ajunsese în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt în regim de urgență în urma unui episod de violență în familie.

ADVERTISEMENT

”Este o fetiță care a fost adusă acum trei săptămâni, pe violență domestică, în căsuță. Era într-un apartament cu cinci fete, sărbătoriseră, luaseră masa de Paște. Începuse furtuna aseară, ploaia.

Fetița i-a spus aseară șefului de centru, la spital (pentru că a fost conștientă), că voia să iasă în oraș și s-a gândit că doamna n-o s-o lase pe ploaie și s-a gândit ea să coboare pe geam.

ADVERTISEMENT

Este la spital acum, echilibrată, ținută sub observație, o să începem o anchetă, de mâine, și la nivelul instituției, să vedem exact care sunt împrejurările, ce s-a întâmplat”, a declarat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt pentru Adevărul.

Aceasta a mai precizat că starea copilei este stabilă și a fost transferată de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, în secția de Terapie Intensivă

”Este echilibrată, este ținută sub observație, ținem legătura în continuare cu spitalul. Tot timpul a fost conștientă, cooperantă, a vorbit”, a mai spus Rădița Piroșca.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz. ”În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătamare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.”

ADVERTISEMENT