News

Bărbatul mort în Bucegi era un fizician cunoscut. Victor a căzut în prăpastie sub ochii iubitei

Bărbatul care a murit în weekend în munții Bucegi era un fizician cunoscut. Victor s-a stins sub privirile prietenei sale.
12.12.2023 | 15:25
Barbatul mort in Bucegi era un fizician cunoscut Victor a cazut in prapastie sub ochii iubitei
Victor Dinu, un cunoscut fizician, este bărbatul mort în munții Bucegi. S-a stins sub privirile prietenei sale. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a aflat cine este bărbatul de 44 de ani mort, în weekend, în munții Bucegi. Victor Dinu era un cunoscut fizician, Lector Univ. dr. la Facultatea de Fizică, din cadrul Universității din București.

Victor Dinu, un cunoscut fizician, este bărbatul mort în munții Bucegi. S-a stins sub privirile prietenei sale

La sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul se afla pe munte alături de prietena sa. Se pare că aceasta a fost cea care solicitat ajutorul în momentul accidentului. Victor a murit după ce a căzut mai bine de 100 de metri în gol.

ADVERTISEMENT

Un cadru medical și un salvator montan au fost coborâți cu troliul la acesta, însă, din păcate, bărbatul nu a putut fi salvat. ”Incident grav petrecut în zona Bucsoiu, din Bucegi. Un turist a căzut, suferind leziuni grave. Un salvator montan și medicul au fost inserati, prin troliere, cu elicopterul 336 solicitat de noi, de la POA Brașov.

Din păcate, medicul a constatat decesul victimei. Urmează extragerea din munte cu elicopterul, a victimei, aparținătoarei și a celor doi membrii ai echipajul de urgență”, este mesajul postat pe Facebook de Salvamont Prahova, duminică.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe Facebook, Facultatea de Fizică, din cadrul Universității din București, deplânge această uriașă pierdere. Victor Dinu este descris ca ”un fizician teoretician remarcabil și un om de știință riguros”.

Colegul și prietenul nostru, Victor Dinu, a plecat fulgerător dintre noi pe 10 decembrie 2023. Va rămâne în conștiința și amintirea celor care l-au cunoscut ca un coleg, cercetător și cadru didactic dedicat.

ADVERTISEMENT

A fost un erudit, entuziast, un fizician teoretician remarcabil și un om de știință riguros, caracterizat prin cele mai înalte standarde de integritate personală și profesională în cei 20 de ani în care a activat în cadrul catedrei de Fizică statistică și Mecanică cuantică, ulterior parte a departamentului de Fizică teoretică, Matematici, Optică, Plasmă, Laseri la Facultatea de Fizica, Universitatea din București.

Sufletul lui bun și deschis, inteligența uimitoare, pasiunea pusă în tot ceea ce făcea, ni l-au făcut prieten și coleg de încredere. La despărțire, colegii și studenții, îi spunem cu durere. Adio, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul instituției.

ADVERTISEMENT

Victor Dinu, un împătimit al muntelui și escaladărilor

În urma tragediei din weekend, salvamontiștii au tras un nou semnal de alarmă. Aceștia spun că turiștii care aleg să meargă în zona montană ar trebui să îți ia măsuri de siguranță astfel încât să nu-și pună în pericol viața.

În ceea ce-l privește pe Victor Dinu, acesta părea un experimentat și foarte bun cunoscător al zonelor montane. De altfel, pe pagina sa de Facebook sunt foarte multe fotografii cu exerciții de escaladare și alpinism.

ADVERTISEMENT
Tags: