Sport

S-au tras la sorți barajele Europa League. Barcelona – Napoli e meciul-șoc. Ianis Hagi, duel cu Haaland în Rangers – Dortmund

FC Barcelona a fost eliminată rușinos din grupele Champions League, iar acum așteaptă tragerea la sorți a meciurilor din barajul pentru optimile de finală ale Europa League.
13.12.2021 | 13:56
Sau tras la sorti barajele Europa League Barcelona  Napoli e meciulsoc Ianis Hagi duel cu Haaland in Rangers  Dortmund
FC Barcelona a fost eliminată rușinos din grupele Champions League, iar acum așteaptă tragerea la sorți a meciurilor din barajul pentru optimile de finală ale Europa League. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-12-2021
11:57

S-au tras la sorți barajele Europa League

VEZI AICI TRAGEREA LA SORŢI ÎN FORMAT LIVE VIDEO

  • Sevilla – Dinamo Zagreb
  • Atalanta – Olympiacos
  • RB Leipzig – Real Sociedad
  • Barcelona – Napoli
  • Zenit – Betis
  • Dortmund – Rangers
  • Sheriff – Sporting Braga
  • FC Porto – Lazio

 

 

13-12-2021
11:15

Tragerea la sorţi pentru barajul de calificare în optimile Europa League

Tragerea la sorţi pentru barajul de calificare în optimile de finală ale Europa League are loc luni, de la ora 14:00.

  • CAPII DE SERIE ÎN PLAY-OFF-UL PENTRU OPTIMI: Rangers, Real Sociedad, Napoli, Olympiacos, Lazio, Braga, Betis, Dinamo Zagreb
  • URNA A 2-A ÎN PLAY-OFF-UL PENTRU OPTIMI: Leipzig, FC Porto, Borussia Dortmund, Sheriff Tiraspol, Barcelona, Atalanta, Sevilla, Zenit
09-12-2021
22:52

Ştim cele 32 echipe calificate în 16-imile UEFA Europa League

Europa League își știe echipele din „primăvară”. Opt echipe din faza grupelor s-au calificat mai departe în a doua competiție intercluburi din Europa, în timp ce echipele de pe locul 2 din grupele Ligii Campionilor se vor înfrunta în play-off-ul pentru optimi.

Formațiile care au terminat pe ultima treaptă a podiumului în grupele UEL mai au o șansă în cupele europene, în play-off-ul pentru optimile Conference League. Echipele care au terminat pe locul 3 în grupele Europa League vor continua în play-off-ul pentru optimile Conference League.

Tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League va avea loc pe 13 decembrie, după cea pentru optimile Champions League. Tragerea la sorți pentru optimile Europa League va avea loc abia la anul, pe 25 februarie 2022.

Formațiile venite din Liga Campionilor nu vor fi capi de serie la tragerea la sorți pentru play-off-ul optimilor Europa League, în timp ce echipele din același campionat nu au voie să se întâlnească în play-off și în optimi.

  • CALIFICATELE ÎN OPTIMI: Lyon , Monaco, Spartak Moscova, Frankfurt, Galatasaray, Steaua Roșie Belgrad, Bayer Leverkusen, West Ham
  • CAPII DE SERIE ÎN PLAY-OFF-UL PENTRU OPTIMI: Rangers, Real Sociedad, Napoli, Olympiacos, Lazio, Braga, Betis Dinamo Zagreb
  • URNA A 2-A ÎN PLAY-OFF-UL PENTRU OPTIMI: Leipzig, Porto, Dortmund, Sheriff Tiraspol, Barcelona, Atalanta, Sevilla, Zenit

În barajul pentru calificarea în optimile Conference League vor merge următoarele echipe:

  • Sparta Praga, PSV, Leicester, Fenerbahce, Marseille, Midtjylland, Celtic, Rapid Viena

 

 

Clasată pe locul trei în grupă, după Bayern Munchen și Benfica Lisabona, Barca a ”retrogradat” în a doua competiție a Europei și îl poate avea ca adversar pe Ianis Hagi.

Spaniolii au făcut o retrospectivă a ultimelor cinci sezoane de UCL și au constantat că trupa de pe Camp Nou a înregistrat nu mai puțin de 10 înfrângeri umilitoare.

ADVERTISEMENT

Barcelona, implicată în tragerea la sorți a barajului optimilor Europa League

Acum, pentru Barcelona urmează tragerea la sorți în care își va afla adversarul din barajul pentru optimile de finală ale Europa League. Evenimentul va avea loc luni, 13 decembrie, de la ora 14:00, la Nyon, însă reprezentanţii echipelor calificate nu vor putea să fie prezenţi, din cauza pandemiei de coronavirus.

Catalanii care vin din Champions League nu vor fi capi de serie la tragerea la sorți și vor întâlni una dintre formațiile care au încheiat pe locul secund în Europa League. Toate numele le vom afla după jocurile de joi seară din ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Singurele formații care și-au asigurat până acum locul la această tragere la sorți sunt Betis Sevilla și Rangers. Astfel, Ianis Hagi ar putea fi adversarul catalanilor, formație pentru care tatăl său a jucat în perioada 1994-1996.

Moruțan și Cicâldău, alți posibili adversari pentru catalani

Celelalte șase formații care vor încheia grupele de Europa League pe locul doi și vor intra în urna capilor de serie se vor stabili după jocurile din ultima etapă, dar Barcelona mai poate da și peste alți români. Este vorba de Ștefan Radu sau Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Lazio și Galatasaray au meci direct pentru a se stabili ordinea primelor două clasate în grupă.

ADVERTISEMENT

În urna a doua, cea în care vor fi introduse echipele care vin din Champions League, pe lângă Barcelona se vor mai afla Borussia Dortmund, RB Leipzig, FC Porto, FC Sevilla, Sheriff Tiraspol și Zenit Sankt Petersburg.

Principalele reguli la tragerea la sorți sunt că nu se pot întâlni două echipe din aceeași țară, iar formațiile care sunt cap de serie vor evolua pe teren propriu în manșa retur.

ADVERTISEMENT

Xavi schimbă din temelii Barcelona

Prima manșă a barajului pentru optimile de finală ale Europa League este programată la 17 februarie 2022, iar manșa secundă o săptămână mai târziu. Învingătoarele celor opt play-off-uri se vor alătura celor opt câștigătoare din grupele Europa League în optimile de finală, a cărei tragere la sorți va avea loc în 25 februarie.

Ultima tragere la sorți pentru Europa League se va desfășura în 18 martie, atunci când se vor stabili partidele din sferturile de finală, semifinale și ordinea pentru finala ce va avea loc pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan din Sevilla.

Până la meciurile din barajul pentru optimile de finală ale Europa League, Barcelona ar putea arăta mult diferit față de ce am văzut în prima parte a sezonului. Catalanii vor scăpa în iarnă de doi jucători, iar altor trei li se caută echipe, după ce antrenorul Xavi a declarat că începe o nouă eră.

ADVERTISEMENT