Sport

Barcelona, aproape de o lovitură istorică după eliminarea din Champions League. Contractul este de 1,3 miliarde de euro

Barcelona este aproape să dea o lovitură istorică. Momentul oportun al catalanilor vine chiar după eliminarea în sferturile UEFA Champions League.
20.04.2024 | 08:08
Barcelona aproape de o lovitura istorica dupa eliminarea din Champions League Contractul este de 13 miliarde de euro
Barcelona urmează să dea o lovitură importantă. Catalanii au pe masă un contract de 1,3 miliarde de euro. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Barcelona este aproape să dea o mega-lovitură. Clubul blaugrana negociază prelungirea contractului cu Nike. Noua înțelegere ar urma să se întindă pe un deceniu, iar ibericii ar urma să primească suma de 120 de milioane de euro pe an. Totodată, catalanii vor primi o primă de 100 de milioane de euro la semnarea noului contract.

Barcelona, aproape de o lovitură istorică după eliminarea din Champions League. Contractul este de 1,3 miliarde de euro

Barcelona primește vești excelente la scurt timp după eliminarea în sferturile UEFA Champions League cu PSG, scor 4-6 la general. Deținătoarea trofeului în La Liga se află în negocieri avansate cu Nike pentru prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

Marca a anunțat că celebrul producător american de echipament sportiv și Barcelona ar urma să semneze un contract valabil pe un deceniu. Clubul catalan va primi suma de 120 de milioane de euro pe an și 100 de milioane de euro la semnătură.

Puma a concurat cu Nike pentru semnarea contractului cu Barcelona. În cele din urmă, Nike, cu care catalanii au semnat în 2016, pare favorită pentru o nouă înțelegere. Joan Laporta a profitat de conjunctură și a obținut un contract de 1,3 miliarde de euro în următorii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru Barcelona

În 2016, Barcelona a semnat cu Nike pentru suma de 85 de milioane de euro anual. Totodată, catalanii primeau suma de 20 de milioane de euro în funcție de anumite performanțe. Marca susține că cele două părți ar fi ajuns la un numitor comun, pentru că Nike a încercat să evite un proces cu Barcelona, din cauza nerespectării unor clauze.

Vestea negocierilor avansate cu Nike vine cum nu se poate mai bine pentru Barcelona. Înfrângerea cu PSG și eliminarea din UEFA Champions League a echivalat cu o pagubă financiară de 98 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Totodată, Barcelona ar urma să primească mai mulți bani din partea sponsorului în funcție de anumite rezultate și trofee. În schimb, dacă echipa antrenată în prezent de Xavi bifează contraperformanțe, nu vor fi penalități.

Real Madrid, rivalitate cu Barcelona

Rivale eterne în La Liga, Real Madrid și Barcelona au parte de un duel extrem de încins și din punct de vedere al contractului pentru sponsorizări. În prezent, „galacticii” de pe Santiago Bernabeu au un contract de 1,1 miliarde de euro cu Adidas.

ADVERTISEMENT

Gruparea blanco a semnat contractul în 2019 pe o perioadă de 10 ani. Conform goal.com, gigantul german le plătește mult mai mulți bani celor de la Real Madrid. „Ar putea primi până la 152 de milioane de euro, odată ce se iau în considerare drepturile de comercializare și alte plăți suplimentare.

Valoarea reală a acestui contract pe zece ani ar putea fi de aproape 1,8 miliarde!”, a precizat sursa menționată mai sus. Barcelona a obținut venituri de 815 milioane de euro în 2023, locul 3 în Europa după Real Madrid (841 de milioane de euro) și Manchester City (836 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT