Sport

Barcelona, în cădere liberă. Fotbalul spaniol pe o pantă descendentă. Real, singura echipă în fazele finale din Champions League

FC Barcelona trece prin una dintre cele mai negre din istoria clubului, iar fotbalul spaniol e de asemenea în cădere liberă.
01.11.2022 | 14:05
Barcelona in cadere libera Fotbalul spaniol pe o panta descendenta Real singura echipa in fazele finale din Champions League
2 ani la rând a ratat Barceloa calificarea din grupele Champions League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona a fost eliminată pentru al doilea an consecutiv din grupele UEFA Champions League, iar catalanii vor juca pentru Europa League.

Real Madrid, singura echipă rămasă în Champions League. Presa spaniolă, titlul sugestiv pentru colapsul Barcelonei: „Naufragiu”

Spania a avut patru echipe în grupele UEFA Champions League, însă Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla au fost rând pe rând eliminate, chiar înainte de ultimul meci din grupă. „Naufragiu” au titrat pe prima pagină cei de la Marca după eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii iberici nu au uitat „epoca de aur” a echipelor din La Liga. În ultimii șase ani, spaniolii au avut patru reprezentante în fazele finale ale Ligii Campionilor, însă acum singura speranță este Real Madrid.

Spania nu a mai trăit umilința de a avea trei echipe eliminate încă din faza grupelor din sezonul 2003-2004, de când s-a schimba formatul Champions League

ADVERTISEMENT

Spaniolii, depășiți până și de portughezi

Dintre campionatele cele mai puternice, Spania are cele mai puține echipe calificate în Liga Campionilor. Anglia are cele mai multe reprezentante: 3 și 4, dacă se va califica și Tottenham.

Germania are deja două echipe calificate și ar putea avea patru cu Leipzig și Frankfurt. Italia are deja două reprezentante în faza următoare a competiției, unde s-ar putea alătura și AC Milan.

ADVERTISEMENT

Spania a fost depășită până și de Portugalia. Benfica și Sporting Lisabona sunt deja calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Cu toate acestea, Xavi nu crede că fotbalul spaniol e în cădere: „Nu cred că e o problemă a fotbalului nostru. LaLiga e la același nivel cu Premier League”.

ADVERTISEMENT

„Blestemul” lui Lionel Messi

De când Messi a plecat de la Barcelona, catalanii nu au reușit să iasă din grupele Champions League. Ba, mai mult, Barca e în cădere liberă de când a câștigat ultima oară Liga Campionilor.

Parcursul Barcelonei în Liga Campionilor în ultimele sezoane

  • 2019-2020: 2-8 cu Bayern, în „sferturi”.
  • 2020-2021: 2-5 tur-retur cu PSG, în „optimi”.
  • 2021-2022: eliminată în grupe.
  • 2022-2023: din nou eliminată din grupe
ADVERTISEMENT