Sport

Gest controversat al UEFA la Napoli – Barcelona. Forul european a cenzurat un mesaj anti război

UEFA a cenzurat un mesaj anti-război afișat de jucătorii Barcelonei la începutul meciului din deplasare cu Napoli, din barajul de calificare în optimile Ligii Europei, imaginile nefiind transmise în direct.
24.02.2022 | 23:25
Gest controversat al UEFA la Napoli  Barcelona Forul european a cenzurat un mesaj anti razboi
Jucătorii Barcelonei și ai lui Napoli s-au fotografiat împreună alături de banner-ul pe care scria „Opriți războiul!”, dar imaginile nu au fost transmise, live, pe micul ecran. Sursa foto: Sursa foto: Official SSC Napoli twitter
ADVERTISEMENT

Meciul Napoli – Barcelona este capul de afiș al barajelor de promovare în optimile Ligii Europei, iar înaintea partidei jucătorii catalani s-au alăturat celor care au transmis mesaje de oprire a războiului din Ucraina.

Mesajul „Opriți războiul!” al jucătorilor Barcelonei nu a fost dat pe micile ecrane

Înaintea meciului pe care Barcelona l-a jucat la Napoli, în manșa a doua a barajului pentru promovarea în optimile Ligii Europei, jucătorii antrenați de Xavi Hernandez au afișat un banner pentru a-și arăta poziția față de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ei au au ieșit pe teren, înainte de părimul fluier al arbitrului, cu un banner pe care scria „Opriți războiul!”, scris în engleză.

Jucătorii ambelor echipe s-au adunat pentru a fi fotografiați alături de banner, dar imaginile nu au fost transmise în direct. Asta deoarece UEFA nu permite amestecul politicului în sport.

ADVERTISEMENT

Reacții de dezaprobare la adresa UEFA după cenzurarea mesajului jucătorilor Barcelonei

Evident, reacțiile pe rețelele de socializare nu au întârziat să apară. „Straniu că acest banner nu s-a văzut la TV!”, „De ce nu ați arătat mesajul?! Care e logica voastră?!”, „UEFA se implică de partea greșită a conflictului” au fost doar câteva dintre mesaje, conrofm gsp.ro.

Tocmai pentru că UEFA nu permite imixtiunea politicului în sport, suporterilor echipei Napoli nu li s-a permis să introducă în tribune un banner pe care scria „Nu războiului”.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, suporterii s-au fotografiat alături de banner în afara stadionului și au pus poza pe rețelele de socializare.

Mai multe mesaje de dezaprobare a invaziei Rusiei au fost afișate joi seara

Dar acestea nu au fost singurele mesaje transmise joi seara, vizavi de situația din Ucraina. Mijlocașul ucrainean al Atalantei, Ruslan Malinovski, a marcat două goluri în meciul câștigat de echipa sa cu 3-0 în deplasare, cu Olympiakos, în barajul de promovare în optimile Ligii Europei.

ADVERTISEMENT

El a sărbătorit reușitele fără să se bucure prea mult, dar de fiecare dată și-a ridicat tricoul pentru a se vedea mesajul pe care-l avea scris pe maiou: „Nu războiului din Ucraina”.

De asemenea, la meciul dintre Bodo/Glimt și Celtic, din barajul pentru promovarea în optimile Conference League, câștigat de gazde cu 2-0, mulți dintre fanii formației norvegiene s-au îmbrăcat în culorile galben și albastru. În plus, eu au ridicat, la începutul confruntării, mii de steaguri în culorile Ucrainei.

Și fotbalistul rus al lui Dinamo Moscova, Fedor Smolov, a avut o reacție după invazia Rusiei din Ucraina. El a postat, pe contul de instagram, o imagine complet neagră, cu mesajul „Nu, războiului”, în limba rusă.

 

ADVERTISEMENT