Fotbal international

Barcelona, nou record în Liga Campionilor. Clasamentul pe care catalanii îl domină cu autoritate

09.08.2020 | 16:38
Barcelona nou record in Liga Campionilor Clasamentul pe care catalanii il domina cu autoritate
ADVERTISEMENT

Barcelona a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, prima rundă a turneului Final 8 de la Lisabona, după ce a învins-o pe Napoli, cu 3-1, pe ”Camp Nou”.

După victoria cu italienii, catalanii au atins 36 de partide consecutive fără eșec pe propriul stadion în Liga Campionilor, record pentru competiție. Pe 1 mai 2013 era ultima dată învinsă Barca în competițiile continentale de nemții de la Bayern Munchen, care câștigau cu 3-0 partida retur din semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

Șapte ani au trecut de atunci. În clasamentul celor mai lungi serii de invincibilitate pe propriu stadion în Liga Campionilor, catalanii sunt lideri detașați, cu 36 de partide fără eșec.

Bayern și Arsenal, locurile 2 și 3 în clasamentul invincibilății pe teren propriu

În acest clasament al invincibilității pe teren propriu, Barcelona este urmată de Bayern Munchen, cu 29 de meciuri fără înfrângere între 1998 și 2002, și de Arsenal, cu 25 de meciuri fără eșec între 2004 și 2009.

ADVERTISEMENT

În sferturile Ligii Campionilor, competiția în care Barcelona nu s-a mai impus de cinci ani, catalanii o vor înfrunta pe Bayern Munchen.

Lenglet, Messi și Suarez au adus victoria Barcelonei pe „Camp Nou”

În meciul tur din Italia, Barcelona și Napoli au remizat scor 1-1. Golurile Barcei din partida de pe ”Camp Nou” au fost marcate de Clement Lenglet, Lionel Messi și Luis Suarez, în minutele 10, 23 și 45+1 din penalty. Pentru italieni a înscris din lovitură de la 11 metri Lorenzo Insigne, în minutul 45+5.

ADVERTISEMENT

Barcelona s-a impus cu 4-2 la general. Dacă trece de Bayern Munchen, Barcelona o va întâlni în semifinale pe învingătoarea dinte Manchester City și Olympique Lyon.

Bayern Munchen a trecut de englezii de la Chelsea Londra cu scorul general de 7-1. A fost 3-0 pe stadionul lui Chelsea și 4-1 la retur. Golurile nemților în meciul de ieri seară au fost înscrise de Robert Lewandowski (2), Ivan Perisic și Corentin Tolisso. Golul de onoare al lui Chelsea a fost marcat de Tammy Abraham.

ADVERTISEMENT

Programul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor:

  • Atalanta – Paris Saint-Germain – miercuri, 12 august, ora 22:00 (Estadio da Luz)
  • RB leipzig – Atletico Madrid – joi, 13 august, ora 22:00 (Estadio Jose Alvalade)
  • Barcelona – Bayern Munchen – vineri, 14 august, ora 22:00 (Estadio da Luz)
  • Manchester City – Olympique Lyon – sâmbătă, 15 august, ora 22:00 (Estadio Jose Alvalade)
ADVERTISEMENT