Sport

Barcelona, ofertă de 100 de milioane de euro pentru Frenkie de Jong: “Este special”

Barcelona construiește încet, dar sigur, noua generație de aur. Pentru asta, clubul spaniol face sacrificii financiare enorme. Președintele Joan Laporta a discutat despre ultima ofertă refuzată.
21.10.2023 | 18:49
Barcelona oferta de 100 de milioane de euro pentru Frenkie de Jong Este special
Frenkie de Jong a primit o oferta de 100 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Barcelona face tot posibilul pentru a-și apăra titlul de campioană. Pentru asta, formația pregătită de Xavi Hernandez ține cu dinții de cei mai importanți jucători ai săi. Printre ei, se află și Frenkie de Jong. Acesta a avut o ofertă de 100 de milioane de euro, însă clubul nu l-a lăsat să plece.

Frenkie de Jong, ofertă de 100 de milioane de euro

“Am avut oportunitatea de a-l vinde pe Frenkie de Jong pentru 100 de milioane de euro. Nu am acceptat oferta pentru că nu am vrut să pierdem din fundația noastră, unde Frenkie de Jong este un jucător cheie”, a spus Joan Laporta, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta este președintele celor de la Barcelona. În vârstă de 61 de ani, Laporta a fost pus în funcție în anul 2021. Din acel moment, formația catalană a început un amplu proiect de reconstrucție care a culminat cu titlul câștigat la finalul sezonului trecut.

Următorul obiectiv pentru Barcelona este câștigarea Ligii Campionilor. Formația condusă de Xavi nu a mai cucerit trofeul din momentul în care Messi a plecat la PSG. Nici Messi nu a mai câștigat prestigiosul trofeu de la despărțirea de Barcelona. A avut doi ani modești la PSG care au culminat cu pleaceara sa în state.

ADVERTISEMENT

Barcelona îl consideră pe de Jong om de bază

“În opinia mea, Frenkie de Jong este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Până și la antrenamente puteți vedea că este special… unii îl văd antrenându-se și gândesc: de ce este Frenkie atât de criticat?, a declarat Xavi Hernandez, citat de Fabrizio Romano.

Frenkie de Jong este un mijlocaș olandez în vârstă de 26 de ani. Acesta a sosit la Barcelona acum 4 ani și a făcut parte din echipa de vis a lui Ajax care a ajuns până în semifinalele Champions League. Barcelona a plătit atunci nu mai puțin de 75 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile lui De Jong.

ADVERTISEMENT

Suma pe care a plătit-o Barcelona pentru Frenkie de Jong poate fi unul din motivele pentru care oferta de 100 de milioane nu a fost acceptată. Olandezul și-a dezvoltat enorm jocul în ultimii ani și a devenit unul din cei mai importanți oameni ai echipei.

Frenkie de Jong a reușit să câștige titlul cu Barcelona în ultimul an. Olandezul a jucat în 33 de partide sezonul trecut, dintre care 29 ca titular. De Jong a reușit să înscrie de două ori în acea campanie și să primească 3 cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

Barcelona are un sezon sub așteptări. Campioana Spaniei ocupă abia locul 3 în clasament după 9 de etape. Barcelona este la 3 puncte în saptele liderului Real Madrid, formație ce se poate lăuda cu 8 victorii și o singură înfrângere în acest sezon.

ADVERTISEMENT