Sport

Barcelona își ia adio de la Leo Messi. Motivul pentru care nu revine în La Liga

În ultima perioadă s-a vehiculat varianta unei reveniri a lui Leo Messi la Barcelona, însă acest lucru este practic imposibil în acest moment.
09.10.2023 | 19:14
Barcelona isi ia adio de la Leo Messi Motivul pentru care nu revine in La Liga
În ultima perioadă s-a vehiculat varianta unei reveniri a lui Leo Messi la Barcelona, însă acest lucru este practic imposibil în acest moment. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Unul dintre patronii lui Inter Miami, Jorge Mas, a vorbit despre lupta crâncenă pe care a dus-o pentru a-l aduce pe argentinian în MLS, însă a dezvăluit faptul că vrea să organizeze un amical pe Camp Nou pentru ca superstarul să-și ia la revedere de la fanii catalani.

Leo Messi nu se întoarce la Barcelona

Chiar înainte să devină oficial faptul că Inter Miami nu prinde play-off-ul din MLS, zvonurile unei posibile întoarceri a lui Lionel Messi au devenit extrem de intense. Și asta pentru că viitoarea ediție de campionat în Statele Unite va începe abia în februarie 2024.

ADVERTISEMENT

Pornind de la această pauză destul de lungă pe care argentinianul o va avea, nu puține au fost vocile care au marjat pe ideea că el ar putea ajunge sub formă de împrumut la formația sa de suflet.

Doar că presa spaniolă a demontat imediat această teorie, anunțând că fondurile Barcelonei sunt limitate și nici măcar în situația în care Messi ar accepta o scădere salarială tot nu s-ar încadra în limitele impuse de La Liga.

ADVERTISEMENT

Catalanii l-au adus la începutul sezonului pe Joao Felix , iar în pauza competițională de iarnă vor să-l înregistreze și pe brazilianul Vitor Roque, în vârstă de 18 ani, acontat deja de la Atletico Paranaense.

În aceste condiții, o revenire a lui Leo Messi la Barcelona, chiar și pentru o scurtă perioadă, este practic imposibilă. Cel mai probabil, campionul mondial va avea vacanță până la finalul anului, iar în ianuarie 2024 se va întoarce la pregătire cu Inter Miami.

ADVERTISEMENT

Messi, nominalizat pentru cel mai bun jucător în MLS

După despărţirea de PSG, Leo Messi a ales să semneze cu Inter Miami şi a avut impact imediat. A marcat 11 goluri în primele 12 meciuri şi şi-a ajutat echipa să câştige primul trofeu din istorie: League Cup.

Startul a fost senzaţional pentru Messi, dar mulţi sunt de părere că prezenţa lui pe lista scurtă a celor mai buni jucători din MLS este exagerată. De ce? Messi a apucat să joace doar patru meciuri în campionat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la casele de pariuri, argentinianul este favorit să câştige titlul de cel mai bun jucător din MLS, aşa cum este favorit şi la al optulea Balon de Aur, fiind în duel cu Erling Haaland.

ADVERTISEMENT
Tags: