Sport

Neymar și blestemul accidentărilor după plecarea de la Barcelona. Țeapa luată de arabi

Neymar a suferit o nouă accidentare teribilă și va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon. Brazilianul a avut o groază de probleme medicale după plecarea de la Barcelona.
19.10.2023 | 12:30
Neymar si blestemul accidentarilor dupa plecarea de la Barcelona Teapa luata de arabi
Neymar a suferit o nouă accidentare teribilă și va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon. Brazilianul a avut o groază de probleme medicale după plecarea de la Barcelona. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior și menisc la genunchiul stâng în meciul pe care Brazilia l-a pierdut în Uruguay, scor 0-2. El va fi operat de urgență și se estimează că va lipsi de pe gazon între 9 și 12 luni.

Neymar a stat mai mult accidentat după ce a plecat de la Barcelona

Neymar a fost tot timpul un jucător predispus la accidentări, mai ales din cauza loviturilor primite de la adversari, însă odată cu plecarea de la Barcelona, în vara anului 2017, acestea parcă au devenit tot mai dese.

ADVERTISEMENT

Unii au speculat faptul că nu a mai beneficiat de sistemul medical bine pus la punct de la formația catalană, însă acest lucru este puțin plauzibil pentru că PSG, echipă pentru care a jucat timp de 6 ani este la un nivel de elită. Alții au dat vina pe viața tumultoasă din afara terenului, variantă care ar putea să conțină un sâmbure de adevăr.

Care sunt cauzele deselor accidentări ale lui Neymar este greu de stabilit, însă un lucru este cert. După ce a plecat de pe Camp Nou, brazilianul nu a mai fost același jucător și a petrecut foarte mult timp în afara terenului din cauza problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

Serie interminabilă de accidentări la inghinali

Prima accidentare importantă după ce a ajuns la PSG a avut loc în februarie 2018, atunci când și-a rupt metatarsianul 5 în derby-ul cu Olympique Marseille din Ligue 1. Superstarul a avut nevoie de trei luni pentru a reveni pe teren și nu și-a putut ajuta echipa în Champions League, parizienii fiind eliminați de Real Madrid în optimi.

În același an, la finalul lunii noiembrie, el a suferit o leziune inghinală într-un amical al Braziliei împotriva Camerunului și a stat pe bară o lună și jumătate. Însă revenirea a fost de scurtă durată pentru că la sfârșitul lui ianuarie 2019 a avut parte de o accidentare la gleznă și a urmat o nouă pauză de 3 luni.

ADVERTISEMENT

A revenit anunțând că e mai puternic ca niciodată, însă în octombrie o nouă problemă la inghinali l-a făcut să absenteze mai bine de o lună. S-a întors pe teren în noiembrie 2019 și timp de un an de zile nu a mai avut nimic grav.

Însă, în finalul lui 2020 au urmat două accidentări una după alta, la inghinali și la gleznă, din cauza cărora a pierdut mai mult de două luni. Când credea că totul a trecut, Neymar a fost lovit de o nouă problemă la inghinali în februarie 2021 și o nouă pauză de o lună.

ADVERTISEMENT

Accidentare teribilă la gleznă

Finalul anului 2021 a fost unul teribil pentru starul brazilian. O nouă accidentare păcătoasă la inghinali într-o partidă cu Saint-Etienne l-a trimis în afara terenului pentru alte 3 luni.

Neymar a trecut și peste această problemă, iar următorul an a fost unul incredibil, fără nicio accidentare. Se credea că sud-americanul a scăpat de blestem și va putea să o ducă pe PSG spre visul de a câștiga Champions League.

Doar că totul s-a destrămat în ziua de 19 februarie 2023. Glezna dreaptă a brazilianului a cedat după un contact dur la mijlocul terenului cu Benjamin Andre într-un meci de campionat cu Lille. Verdictul a fost unul dur: leziuni ale ligamentelor de la genunchi. A urmat operația și o pauză de mai bine de 4 luni care a însemnat sfârșitul sezonului.

Neymar, sezon încheiat

Sătui de accidentările nesfârșite ale lui Neymar, pe lângă alte probleme pe care acestea le-a cauzat la club, conducătorii lui PSG au decis să se despartă în vară de el. Așa a ajuns brazilianul în Arabia Saudită, la Al Hilal, care a plătit 100 de milioane de dolari pentru aducerea sa.

Se credea că ajuns într-un fotbal mult mai lejer, atacantul nu va mai avea atâtea probleme. Doar că la 2 luni după ce a semnat cu Al Hilal, pentru care a jucat doar 5 meciuri și a înscris un singur gol, Neymar a primit o lovitură cruntă.

A suferit o accidentare teribilă în meciul naționalei Braziliei cu Uruguay. În al doilea minut al prelungirilor primei reprize s-a dezechilibrat la o intervenție din spate a lui De la Cruz. Problema nu a fost legată de intensitatea faultului, ci de faptul că Neymar și-a prins piciorul în gazon în cădere.

Verdictul medicilor a fost unul teribil. Ruptură de ligament încrucișat anterior și menisc la genunchiul stâng, iar perioada de inactivitate este prevăzută între 9 și 12 luni. Se poate spune că acest calvar continuă pentru Neymar, iar arabii par să fi luat o țeapă colosală.

ADVERTISEMENT
Tags: