Fotbal international

Arthur a semnat cu Juventus, iar Pjanic a ajuns la Barca! Anunţul oficial a fost făcut de catalani

29.06.2020 | 19:46
Arthur a semnat cu Juventus iar Pjanic a ajuns la Barca Anuntul oficial a fost facut de catalani
ADVERTISEMENT

FC Barcelona și Juventus Torino au ajuns la un acord pentru schimbul anului între doi dintre cei mai importanți mijlocași centrali din fotbalul actual.


UPDATE, 29 iunie, ora 19:44. Miralem Pjanic a semnat cu FC Barcelona, imediat după ce Arthur a ajuns la Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 iunie, ora 18:18. Este oficial. Arthur a semnat cu Juventus Torino. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al celor de la FC Barcelona.

Barcelona și Juventus s-au pus de acord pentru schimbul anului. Arthur a semnat cu ”Bătrâna Doamnă”
Barcelona și Juventus s-au pus de acord pentru schimbul anului. Arthur a semnat cu ”Bătrâna Doamnă”

UPDATE, 29 iunie, ora 11:06 / Mijlocașul brazilian al Barcelonei, Arthur, a efectuat vizita medicală și a semnat un contract pe patru sezoane cu Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, Arthur va avea un salariu de cinci milioane de euro în primul an și va crește gradual urmând să ajungă în ultimul sezon la șapte milioane.


Știre inițială, 25 iunie

Catalanii sunt în căutarea unui jucător care să lege jocul în cercul de la centrul terenului și s-a orientat spre bosniacul Miralem Pjanic, cl care a dat tonul jocului practicat de Juventus în ultimele sezoane.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 30 de ani, Pjanic nu avea cum să rateze șansa de a ajungela probabil cea mai mare echipă a momentului și și-a dat imediat acordul pentru a ajunge pe Camp Nou.

Schimbul verii se va face între Barcelona și Juventus

Numai că șefii ”Bătrânei Doamne” nu au fost de acord să se despartă prea ușor de ”creierul” echipei, așa că nu au acceptat banii oferiți de Barcelona și au făcut o contraofertă cerându-l la schimb pe Arthur.

ADVERTISEMENT

Brazilianul nu și-a dorit să plece din Catalunya și a sperat până în ultimul moment că Barcelona nu va dori să se despartă de el. Deși mai are contractpână în 2024, Arthur a înțeles că nu mai are viitor pe Camp Nou și în cele din urmă și-a dat acordul pentru a merge în Serie A.

Anunțul privind schimbul anului dintre Barcelona și Juventus a fost făcut pe rețelele de socializare de jurnaliștii italieni experți în mercato. Aceștia au precizat că în urma acestei afaceri, torinezii vor mai plăti și 10 milioane de euro.

Un alt jucător care nu va mai rămâne la Barcelona este Philippe Coutinho, care în ultimul sezon a fost împrumutat la Bayern Munchen, dar bavarezii au anunțat că nu vor plăti 120 demilioane de euro, sumă ce reprezintă clauza de cumpărare definitivă.

În aceste condiții, Josep Maria Bartomeu caută alte soluții pentru a scăpa de internaționalul brazilian. Britanicii de la The Independent au scris că Philippe Coutinho ar putea ajunge sub comandalui Jose Mourinho la Tottenham Hotspur.

Pe de altă parte, Barcelona ar vrea să-l aducă pe mijlocașul francez Tanguy Ndombele, intrat în dizgrațiile lui ”The Special One”. Însă, șefii londonezilor nu sunt prea încântați de un schimb și își doresc să recupereze cele 60 de milioane de euro investite vara trecută în jucătorul adus de la Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT
Tags: