News

Băsescu spune că alianța PSD-PNL nu-l poate învinge pe Nicușor Dan. În privința Gabrielei Firea, „lui Ciolacu i-e frică de această doamnă”

Băsescu spune că un candidat comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei nu-l poate învinge pe Nicușor Dan. Gabriela Firea „are o problemă în partid”
05.03.2024 | 22:12
Basescu spune ca alianta PSDPNL nul poate invinge pe Nicusor Dan In privinta Gabrielei Firea lui Ciolacu ie frica de aceasta doamna
În opinia lui Traian Băsescu, Nicușor Dan a abordat „problemele grele ale Bucureștiului” / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Indiferent care va fi propunerea unui candidat comun din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, aceasta nu-l va putea învinge pe Nicușor Dan, a comentat fostul președinte Traian Băsescu. În ce o privește pe Gabriela Firea, ea „are o problemă în partid”. În opinia lui Traian Băsescu, Nicușor Dan a abordat „problemele grele ale Bucureștiului”, în timp ce alți edili nu au făcut-o.

Încă un mandat pentru Nicușor Dan, benefic pentru Capitală

„Orice s-ar spune despre Nicușor, omul ăsta a avut curajul să intre în Bucureștiul subteran, lucru pe care primarii n-au avut curajul să-l facă până acum. Au menținut activitatea la ceea ce se vede și au neglijat Bucureștiul subteran”, a declarat Băsescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Or Nicușor aici a investit foarte mulți bani și eu cred că încă un mandat va face ca Bucureștiul să aibă infrastructură subterană acceptabilă. Uitați-vă că au dispărut și toate cablurile care erau atârnate pe stâlp, au fost introduse în canalele subterane de comunicați. Se întâmplă lucruri importante în București.

Uitați-vă că are curajul introducerii de sensuri unice. Cine ar fi crezut că va fi un primar care va avea curaj să spună ‘fraților, în Dorobanți sens unic’. Cine ar fi crezut? Uite că a făcut-o Nicușor și în foarte multe alte locuri văd că apare ideea, și nu numai ideea, ci se pune și în practică sensul unic, ceea ce ușurează mult traficul”, a spus Băsescu.

ADVERTISEMENT

„Îi apreciez munca”

Întrebat dacă îi place un Nicușor Dan la conducerea Primăriei Generale, Băsescu a spus: „N-aș spune că îmi place. Dar îi apreciez munca. Nu pot să spun despre un primar că-mi place sau nu-mi place. Dar mă uit că are curajul să abordeze problemele grele ale Bucureștiului.

Traficul, cu sensurile unice și încep să văd modelul de la Bruxelles preluat și aici, cu foarte multe sensuri unice, ceea ce ușurează traficul. Și Bucureștiul subteran, cu țevile de la RADET înlocuite. Bucureștiul subteran cu căblăraia de pe stâlpi coborâtă sub trotuare”.

ADVERTISEMENT

Teama lui Ciolacu de Firea

În privința Gabrielei Firea, faptul că PSD nu a desemnat-o drept candidat al partidului pentru Primăria Capitalei denotă „o problemă în partid” și „neîncrederea” din partea lui Marcel Ciolacu.

„Nu cu mine are o problemă, sau nu eu cu dânsa am o problemă. Are o problemă în partid. Rar se întâmplă ca un partid să aibă un candidat care oricum ai da sondajele iese prima sau a doua și să n-o pui să candideze. E clar că e neîncrederea lui Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Lui Ciolacu îi e frică de această doamnă că ar putea să câștige alegerile la Capitală și o să se trezească cu ea: știi ceva, domn Ciolacu? Am câștigat la Capitală, în septembrie m-aș înscrie și ca independent la prezidențiale. Aici e teama lui Ciolacu de Firea. Eu aș putea să-l liniștesc”, a spus Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, Gabriela Firea nu poate câștiga în fața lui Nicușor Dan. „Firea n-are cum să câștige în fața lui Nicușor, pentru că bucureștenii sunt oameni instruiți”. „Văd și ei ce se întâmplă în Capitală și că Nicușor e un primar care a preferat în loc să arunce banii pe imagine, pe cumpărat ochelari, pe dus pensionarii în Grecia, pe dus oameni la Sfânta Parascheva. În loc să cheltuiască bani pe astea a băgat bani cât a putut în infrastructura nevăzută a Capitalei. Ceea ce-i important”, a spus el.

Candidatul unic al PSD și PNL nu va fi un pariu câștigător, a subliniat Băsescu. „Bucureștiul are peste 50% oameni inteligenți, oameni instruiți, care înțeleg ce se întâmplă în oraș”, a spus el.

 

ADVERTISEMENT