News

Marcel Ciolacu intervine în cazul elevului abuzat la școală: ”Nu o să rămână piatră peste piatră”

Premierul se implică în scandalul de la Școala Nicolae Titulescu din București. ”Vom ști cu exactitate dacă directoarea a ascuns faptele”
05.03.2024 | 00:01
Marcel Ciolacu intervine in cazul elevului abuzat la scoala Nu o sa ramana piatra peste piatra
Marcel Ciolacu se implică în cazul elevului abuzat sexual la școală Sursa foto: Inquam Photos / Malina Norocea
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat că a cerut toate datele despre cazul elevului abuzat sexual de două ori în toaleta Școlii Nicolae Titulescu din București.

Marcel Ciolacu intervine în cazul elevului abuzat la școală

”Până mâine dimineaţă vom şti exact. Vă daţi seama că nu va rămâne piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte.

ADVERTISEMENT

Vedem mâine dimineaţă exact. Până mâine dimineaţă o să primesc întreaga… Vom vedea tot adevărul”, a spus Ciolacu la Antena 3 CNN.

Primul-ministru a mai precizat că a cerut toate datele despre acest caz care a șocat România. ”La un asemenea caz, cum să nu? Dar, totuşi, trăim într-una dintre cele mai sigure ţări din Europa. Este greu să diger o astfel de faptă şi un astfel de caz”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

La rândul său, ministrul educației, Ligia Deca, a cerut Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită ministerului concluziile cercetării în acest caz.

“Violenţa, agresiunile şi comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu şcolar sănătos şi sigur. Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării.

ADVERTISEMENT

În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă, care stabileşte foarte clar paşii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinţi”, a declarat Ligia Deca, într-un comunicat remis presei.

La școala respectivă a ajuns și un reprezentant al Ministerului Educaţiei, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

“Am fost acolo împreună cu inspectorul şcolar general pentru a însoţi echipa de control pe care dumnealui a numit-o în vederea cercetării aspectelor semnalate de către părinţii protestatari, pe de o parte. (…) Am lăsat echipa de control să îşi facă treaba.

Este în cercetare de către organele de anchetă, nu îmi permit să mă pronunţ asupra acestor fapte. La nivelul şcolii, noi putem să verificăm dacă s-au respectat procedurile noastre administrative. Dacă şcoala a fost informată oficial, ce măsuri a luat, dacă nu a luat, de ce nu le-a luat”, a a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT