Sport

Bătăi de stradă la Timișoara! Şase suporteri au ajuns la secția de poliție, încătuşaţi. Video

Jandarmeria a avut treabă, joi, la Timișoara, după ce fani ai echipei locale ASU Poli și ai lui Dinamo și-au dat seama că bătaia de acum doi ani are nevoie de un nou episod.
24.09.2021 | 10:11
Batai de strada la Timisoara Sase suporteri au ajuns la sectia de politie incatusati Video
Incidente între suporterii timișoreni și cei dinamoviști
ADVERTISEMENT

Câțiva membri ai galeriilor echipelor Poli Timișoara și Dinamo au urmat exemplul fanilor Fiorentinei și ai lui Inter Milano și s-au luat la bătaie înaintea meciului de joi, pe care echipa bucureșteană l-a jucat în orașul de pe Bega, împotriva Ripensiei, în 16-imile de finală ale Cupei României.

Jandarmii au oprit bătaia de stradă din Timişoara

Ca urmare, jandarmii au intervenit în forță pentru a face ordine. Au fost imobilizate șase persoane, cărora li s-au pus cătușe și au fost transportate la sediul Secției 1 de Poliție cu trei dube.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Jandarmeria din Timiș a anunțat că, după meci (câștigat de oaspeți cu 1-0), suporterii din PCH au fost escortați către Gara de Nord pentru a se evita alte incidente. VEZI VIDEO AICI.

Derapaje care pun oamenii în pericol

În apropierea stadionului ‘Dan Păltinișanu’ a avut loc un conflict între două grupuri de suporteri ai echipelor de fotbal S.S.U. Poli Timișoara și S.C. Dinamo 1848 S.A.. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș au intervenit ferm și rapid pentru încetarea stării conflictuale, fiind imobilizate șase persoane.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost identificate, legitimate și reținute pentru luarea măsurilor legale. Rolul nostru este de a asigura măsurile de ordine și siguranță publică.

Nu vom permite ca astfel de derapaje să pună în pericol oamenii care au venit să se bucure de un spectacol sportiv”, au transmis într-un comunicat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

ADVERTISEMENT

Primul episod a avut loc în septembrie 2019

Nu este primul incident provocat de cele două galerii. Exact acum doi ani, suporterii dinamoviști au făcut escală la Timișoara, în drum spre Arad, unde echipa favorită urma să joace meciul cu UTA, tot în 16-imile Cupei României, partidă încheiată cu victoria bucureștenilor (3-1).

Fanii lui Dinamo au fost așteptați în gara din Timișoara de suporterii celor de la ASU Poli, dar nu cu pâine, sare și flori. Bătaia a continuat și în centrul orașului, iar încăierarea a fost oprită de intervenția jandamilor.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă, galeria celor de la Dinamo a fost reprezentantă de aproximativ 20 de membri ai grupului „Supras”. Toți au fost duși la Secția 1 de Poliție pentru audieri.

Erau două grupuri care se băteau, au venit spre Piața Unirii, de pe Paul Chinezu pe strada George Coșbuc. Era bătaie în toată regula. Au aruncat cu sticle unii în alții. Unii dintre ei aveau bâte”, a povestit o martoră a incidentului.

Și suporterii craioveni au sărit la scandal

La meciul FC U Craiova 1948 – Petrolul Ploiești, care a avut loc marți în aceeași fază a competiției, cei 250 de suporterii olteni, care au pătruns pe stadion după startul partidei, au aprins multe torțe, care au ajuns și în sectorul fanilor Petrolului Ploiești. Din acest motiv, fumul a obturat minute bune vederea și transmisia TV.

Acum 8 ani, când cele două formații au fost adversare în aceeași fază a întrecerii, suporterii craioveni le-au vandalizat autocarul „lupilor galbeni” în drumul spre Severin, unde Craiova disputa meciurile de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT
Tags: