News

Bătaie cu topoare în stradă, la Buhuși: ”A fost folosit tot arsenalul unei răscoale”

Sindicatul Polițiștilor Sidepol a postat pe Facebook o serie de imagini incredibile, cu mai mulți bărbați din Buhuși care s-au bătut cu topoarele.
18.01.2023 | 10:55
Bataie cu topoare in strada la Buhusi A fost folosit tot arsenalul unei rascoale
Bătaie cu topoare în Buhuși. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Scenele, parcă desprinse dintr-un film de acțiune, au fost filmate în județul Bacău în mijlocul străzii, acolo unde două grupuri rivale s-au întâlnit și s-au luat la ceartă.

Bătaie cu topoare în stradă la Buhuși

La pândă stăteau mai mulți bărbați înarmați pe topoare, care au început să își fugărească ”dușmanii”. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă și făcute publice de sindicaliști.

ADVERTISEMENT

”17 ianuarie, anul Domnului 2023, România(Europa), Bacău, ”Orașul” Buhuși. Suntem iar martorii neputincioşi ai unui sistem care face posibile astfel de evenimente care îi au ca ”protagoniști” pe cei mai de seamă cetățeni ai societății românești”, și-au început relatarea sindicaliștii Sidepol.

Oamenii legii au constatat cu stupoare cum bătăușii au venit pregătiți cu un arsenal demn de o ”răscoală”, fără a le păsa de trecători.

ADVERTISEMENT

”Aceștia au ales strada să le fie ring de luptă, pentru ei legea fiind doar o glumă proastă, iar Polițiștii cei care le spun glumele.

Tot arsenalul unei răscoale a fost adus pe trotuarele și străzile din Orașul Buhuși, pentru a-și demonstra ei supremația, chiar dacă prin zonă la acea oră se deplasau și alte persoane care probabil veneau de la muncă, concept total străin pentru protagoniștii noștri de azi”, au completat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Singura soluție viabilă, invocată de sindicaliști, ar fi înființarea unor formațiuni mobile specializate pentru a combate astfel de găști violente, chiar pe stradă, așa cum se întâmplă în restul Europei.

”În continuare la nivelul Poliției Române nu există o structură capabilă de contracararea violenței urbane și a găștilor ori bandelor de cartier, așa cum există în alte state din Europa. Așteptăm cu nerăbdare ca formațiunile mobile să fie înființate și să pună capăt unor astfel de încăierări. Schimbarea suntem noi!”, au transmis sindicaliștii Sidepol.

ADVERTISEMENT

Bătăile sângeroase în care sunt folosite arme albe sau topoare sunt dese în România, mai ales în orașele sau cartierele rău famate. Din fericire, infractorii folosesc rareori pistoale sau alt tip de armament, acesta fiind mult mai greu de procurat în țara noastră.

ADVERTISEMENT
Tags: