Sport

Bătaie generală la Real Madrid – Partizan, în Euroliga din baschet. Patru jucători pedepsiți. Update

Jocul doi dintre Real Madrid și Partizan din ”sferturile” Euroligii de baschet a fost oprit prematur de arbitrii după o bătaie generală.
29.04.2023 | 08:34
Bataie generala la Real Madrid  Partizan in Euroliga din baschet Patru jucatori pedepsiti Update
O bătaie generală a pus punct, prematur, meciului Real Madrid - Partizan din sferturile Euroligii de baschet.
ADVERTISEMENT
29-04-2023
05:46

Patru jucători pedepsiți după ”bătălia” de la Madrid

Real Madrid și Partizan Belgrad au primit amenzi de 50.000 de euro după bătaia generală care a dus la întreruperea meciului doi din sferturile de finală ale Euroligii. În plus, potrivit Mundo Deportivo, patru jucători au fost suspendați pe perioade diferite.

Cea mai dură sancțiune a fost dictată împotriva francezului Gerschon Yabusele (Real Madrid), care va lipsi 5 meciuri. Colegul său,  Gaby Deck, va lipsi în prima partidă de la Belgrad, în timp ce de la oaspeți au fost sancționați doi jucători.  Este vorba despre Kevin Punter, care s-a ales cu două etape de suspendare, și Mathias Lessort (1).

Baschetul are imaginea unuia dintre cele mai ”curate” discipline sportive când vine vorba despre contactul fizic. Cea de-a doua confruntare dintre Real Madrid și Partizan, din sferturile Euroligii, a vrut însă, parcă, să demonstreze contrariul, cu o bătaie ca-n filme.

O bătaie generală a pus punct, prematur, meciului Real Madrid – Partizan din sferturile Euroligii de baschet. ”Atac criminal, demn de închisoare”

Tensiunea a fost maximă la meciul doi din sferturile Euroligii de baschet dintre Real Madrid și Partizan Belgrad. Căci sârbii s-au impus in primul meci al seriei de cinci confruntări pentru calificarea în careul de ași cu 87-86. Cu un coș decisiv marcat în ultimele secunde.

ADVERTISEMENT

Deznodământul din acea partidă, dar și perspectiva de a pleca la Belgrad cu un deficit de 0-2 la general, i-a determinat pe madrileni să abordeze meciul doi cu o determinare maximă. Dar fără efect.

Tot trupa oaspete, condusă de pe bancă de legendarul Zeljko Obradovic, a avut inițiativa. Iar la pauză avea un avantaj de 14 puncte, 51-37. Și a izbutit să rămână-n avantaj pănă către secvențele de final.

ADVERTISEMENT

Unul în care spiritele s-au încins. Cu 1:40 înainte de încheierea partidei, Partizan avea 15 puncte în plus, 95-80, iar frustrarea gazdelor a dus la o bătaie ca-n ”Șapte păcate”.

Totul a început de la un atac al veteranului gazdelor, Llul, asupra lui Punter. Cu un procedeu întâlnit mai degrabă în karate și care a fost catalogat drept ”criminal” și ”demn de închisoare”.

ADVERTISEMENT

Americanul s-a repezit către adversar pentru a-i cere socoteală, iar acest conflict avea să ducă la o bătaie generală. Una în care au fost implicați inclusiv jucătorii de rezervă.

Nu au lipsit pumnii sau manevrele de judo. Și în care australianul Exum, cel mai bun marcator al oaspeților, s-a ales cu o entorsă care l-ar putea costa prezența pe teren pentru restul sezonului.

ADVERTISEMENT

Atunci când spiritele s-au liniștit, arbitrii au decis să elimine aproape toți jucătorii, excepție făcând LeDay, de la oaspeți, respectiv Poirier și, culmea, Llul, cel care a fost la originea conflictului. Și, potrivit regulamentului, pentru că nu mai existau câte doi baschetbaliști de fiecare parte, meciul a fost oprit, iar Partizan a obținut victoria.

Sancțiunile Euroliga sunt așteptate astăzi

Oficialii Euroliga au reacționat prompt. Într-un comunicat oficial a fost anunțat faptul că a fost convocată Comisia de Disciplină, iar aceasta va analiza în regim de urgență incidentele. Decizia urmează să fie făcută publică până la finalul zilei.

Pe de altă parte, se va lua în discuție și modul în care se pot preveni incidentele la următoarele două jocuri. Căci fanii lui Partizan, unii dintre cei mai fanatici din Euroliga, au anunțat deja că vor răzbunare.

Și, evident, în aceste condiții, există riscul ca lucrurile să degenereze chiar dacă pe teren totul se va derula într-o notă de fair-play. Mai cu seamă dacă Partizan, care este outsider, nu va repeta rezultatele pozitive din Spania.

 

ADVERTISEMENT