News

Bătaie pe ritmuri de manele în Dej. Un tânăr a fost bătut cu bestialitate de mai mulți băieți – Video

Un tânăr din Dej, județul Cluj, a fost bătut de mai mulți băieți, iar isprava a fost filmată și încărcată pe Facebook cu manele pe fundal.
09.03.2023 | 20:58
Bataie pe ritmuri de manele in Dej Un tanar a fost batut cu bestialitate de mai multi baieti  Video
Bătaie la Dej, filmată de o tânără. Foto: Dejeanul
ADVERTISEMENT

În imagini, care au fost blurate pentru că tinerii se par că au toți sub 14 ani, se vede cum băiatul este încolțit de un grup mai mare de persoane care încep să-l agreseze fizic. Se distinge din grup un atacator pus pe fapte mari, care nu se oprește din aplicat lovituri.

Tânăr bătut cu bestialitate în Dej

Conform Dejeanul polițiștii au intrat pe fir și îi caută acum pe agresori. Sursele spun că bătaia a fost filmată în urmă cu câteva zile în spatele unor garaje din Dej. Feriți de ochii trecătorilor, adolescenții și-au făcut de cap și i-au aplicat o corecție ”rivalului”.

ADVERTISEMENT

E neclar care a fost motivul bătăii, însă scenele ar fi fost filmate e o fată care a ajuns deja la interogatoriu la Poliție. Cei care au făcut publică înregistrarea au avut grijă să încarce pe fundal o manea, probabil un mesaj transmis ”dușmanilor” dacă e să ascultăm versurile.

Un singur băiat încearcă la un moment dat să intervină și să oprească bătaia, însă nimeni nu a ținut cont și agresorii au continuat să-și lovească victima. Polițiștii vor afla în curând cine sunt agresorii și ce s-a întâmplat cu exactitate.

ADVERTISEMENT

Bătăile dintre adolescenți sunt dese și, în epoca rețelelor sociale, multe dintre ele ajung filmate și publicate pe internet. Cel mai recent și șocant astfel de incident s-a înregistrat pe 13 februarie în Făurei, Brăila, în curtea Liceului Teoretic ”George Vâlsan”. Aici, două adolescente s-au luat la bătaie în pauză, din cauza unui băiat pe care îl plac.

Colegii n-au avut nicio problemă și au filmat întreaga scenă, făcând galerie favoritelor. În imagini se vede cum una dintre fete o trântește pe cealaltă la pământ și o lovește puternic. O singură fată a încercat să intervină, să le despartă, însă s-a ales la rândul său cu o lovitură.

ADVERTISEMENT

Un astfel de incident a avut loc și în Bacău, în luna ianuarie. Atunci s-au bătut două eleve de clasa a VI-a și a VII-a, chiar pe holul școlii. O parte dintre colegi s-au amuzat de întreaga scenă și le transmiteau bătăușelor să ”dea mai tare”. Profesorii au intervenit în cele din urmă și le-au despărțit pe fete, care și în acest caz se băteau pentru un băiat. Una dintre fete a ajuns chiar la Spitalul de Urgență din Bacău pentru îngrijiri medicale.

Psihologii au încercat să explice de ce adolescenții simt nevoia să se bată. ”Cauzele sunt multiple şi deloc simple pentru că vorbim de fenomene complexe. Factorii implicaţi se referă atât la aspecte individuale (subiective) care diferă în funcţie de fiecare caz şi se analizează unic, aspecte relaţionale (familii), comunitate (cartier) şi societate.

ADVERTISEMENT

Ce vreau să subliniez: avem deseori indicii ale unui comportament violent, adolescenţi cu limbaj agresiv care ameninţă, intimidează, care nu respectă regulile şi normele sociale. Psihologii clinicieni vorbesc de tulburări emoţionale şi de tulburarea de conduită în cazul acestor adolescenţi care sunt iritabili şi impulsivi, au accese de furie, caută senzaţii tari, au un autocontrol redus, o toleranţă scăzută la frustrare, sunt nepăsători faţă de consecinţele faptelor lor şi în unele cazuri consumă substanţe”, a explicat psihologul Mihai Copăceanu pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: