News

Bătaie pe ritmuri de manele în Dej. Un tânăr a fost bătut cu bestialitate de mai mulți băieți – Video

Un tânăr din Dej, județul Cluj, a fost bătut de mai mulți băieți, iar isprava a fost filmată și încărcată pe Facebook cu manele pe fundal.
09.03.2023 | 20:58
Bataie pe ritmuri de manele in Dej Un tanar a fost batut cu bestialitate de mai multi baieti  Video
Bătaie la Dej, filmată de o tânără. Foto: Dejeanul
ADVERTISEMENT

În imagini, care au fost blurate pentru că tinerii se par că au toți sub 14 ani, se vede cum băiatul este încolțit de un grup mai mare de persoane care încep să-l agreseze fizic. Se distinge din grup un atacator pus pe fapte mari, care nu se oprește din aplicat lovituri.

Tânăr bătut cu bestialitate în Dej

Conform Dejeanul polițiștii au intrat pe fir și îi caută acum pe agresori. Sursele spun că bătaia a fost filmată în urmă cu câteva zile în spatele unor garaje din Dej. Feriți de ochii trecătorilor, adolescenții și-au făcut de cap și i-au aplicat o corecție ”rivalului”.

ADVERTISEMENT

E neclar care a fost motivul bătăii, însă scenele ar fi fost filmate e o fată care a ajuns deja la interogatoriu la Poliție. Cei care au făcut publică înregistrarea au avut grijă să încarce pe fundal o manea, probabil un mesaj transmis ”dușmanilor” dacă e să ascultăm versurile.

Un singur băiat încearcă la un moment dat să intervină și să oprească bătaia, însă nimeni nu a ținut cont și agresorii au continuat să-și lovească victima. Polițiștii vor afla în curând cine sunt agresorii și ce s-a întâmplat cu exactitate.

ADVERTISEMENT

Bătăile dintre adolescenți sunt dese și, în epoca rețelelor sociale, multe dintre ele ajung filmate și publicate pe internet. Cel mai recent și șocant astfel de incident s-a înregistrat pe 13 februarie în Făurei, Brăila, în curtea Liceului Teoretic ”George Vâlsan”. Aici, două adolescente s-au luat la bătaie în pauză, din cauza unui băiat pe care îl plac.

Colegii n-au avut nicio problemă și au filmat întreaga scenă, făcând galerie favoritelor. În imagini se vede cum una dintre fete o trântește pe cealaltă la pământ și o lovește puternic. O singură fată a încercat să intervină, să le despartă, însă s-a ales la rândul său cu o lovitură.

ADVERTISEMENT

Un astfel de incident a avut loc și în Bacău, în luna ianuarie. Atunci s-au bătut două eleve de clasa a VI-a și a VII-a, chiar pe holul școlii. O parte dintre colegi s-au amuzat de întreaga scenă și le transmiteau bătăușelor să ”dea mai tare”. Profesorii au intervenit în cele din urmă și le-au despărțit pe fete, care și în acest caz se băteau pentru un băiat. Una dintre fete a ajuns chiar la Spitalul de Urgență din Bacău pentru îngrijiri medicale.

Psihologii au încercat să explice de ce adolescenții simt nevoia să se bată. ”Cauzele sunt multiple şi deloc simple pentru că vorbim de fenomene complexe. Factorii implicaţi se referă atât la aspecte individuale (subiective) care diferă în funcţie de fiecare caz şi se analizează unic, aspecte relaţionale (familii), comunitate (cartier) şi societate.

ADVERTISEMENT

Ce vreau să subliniez: avem deseori indicii ale unui comportament violent, adolescenţi cu limbaj agresiv care ameninţă, intimidează, care nu respectă regulile şi normele sociale. Psihologii clinicieni vorbesc de tulburări emoţionale şi de tulburarea de conduită în cazul acestor adolescenţi care sunt iritabili şi impulsivi, au accese de furie, caută senzaţii tari, au un autocontrol redus, o toleranţă scăzută la frustrare, sunt nepăsători faţă de consecinţele faptelor lor şi în unele cazuri consumă substanţe”, a explicat psihologul Mihai Copăceanu pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags:
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română