News

Bateriile unui autoturism Tesla au explodat în urma unui accident produs pe o șosea din Germania. Trupul șoferului a fost carbonizat

Un bărbat de 30 de ani din Germania a murit după ce s-a răsturnat cu mașina iar bateriile autovehiculului electric au explodat
01.01.2023 | 21:05
Bateriile unui autoturism Tesla au explodat in urma unui accident produs pe o sosea din Germania Trupul soferului a fost carbonizat
Bateriile automobilului electric au explodat. Sursa foto: Des Westen
ADVERTISEMENT

Pompierii sosiți la locul accidentului au crezut inițial că automobilul transporta artificii și că acestea luaseră foc după ce mașina s-a răsturnat.

Bateriile unui autoturism Tesla au explodat

Accidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 31 decembrie, în jurul orei 01.15, pe Landesstraße 213 (L213), în Pulheim, Germania.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației locale Der Westen, care citează surse apropiate anchetei, autoturismul Tesla era condus de un șofer de 30 de ani, ce se deplasa în direcția Pulheim-Brauweiler, și care, la un moment dat, din motive ce nu sunt încă cunoscute, a derapat de pe drum într-o curbă, și s-a răsturnat după ce a lovit un copac aflat pe marginea drumului.

Imediat, mașina a fost cuprinsă de flăcări, iar după câteva secunde a explodat, mașina cu șoferul aflat încă înăuntru fiind făcută scrum.

ADVERTISEMENT

Au crezut că sunt artificii

Potrivit publicației citate, locuitorii din apropiere au declarat că au auzit și ei exploziile însă au crezut că sunt artificii, și s-au alertat abia când au văzut flăcările degajate de incendiu, abia atunci alertând autoritățile.

Aceeași impresie au avut și primii pompieri sosiți la fața locului.

„Inițial am presupus că au fost artificii în vehiculul accidentului”, a declarat pentru Der Westen purtătorul de cuvânt al pompierilor pentru Kölner Stadt-Anzeiger.

ADVERTISEMENT

Doar după ce au ajuns la fața locului pompierii au realizat că de fapt bateriile automobilului electric explodaseră.

Mașina a fost complet distrusă de incendiu, iar după ce au stins focul, pompieri au descoperit și cadavrul unui bărbat aflat lângă autovehicul.

ADVERTISEMENT

Poliția din localitate presupune că este trupul șoferului, un bărbat de 30 de ani din Pulheim.

Până la primele ore ale zilei de 31 decembrie, la fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și specialiști ai unei echipe de investigare a accidentelor rutiere din cadrul poliției din Köln. Mașina Tesla complet distrusă a fost asigurată de o companie de tractare pentru investigații suplimentare de către poliție.

ADVERTISEMENT