News

Copil de 5 ani în stare gravă și alte șase persoane rănite, după un accident petrecut pe DN 13 Sighişoara-Târgu Mureş

Pe DN 13 Sighișoara-Târgu Mureș, în afara localității Bălăușeri, județul Mureș, a avut loc o coliziune între două autovehicule, soldată cu rănirea a șapte persoane
01.01.2023 | 20:14
Copil de 5 ani in stare grava si alte sase persoane ranite dupa un accident petrecut pe DN 13 SighisoaraTargu Mures
Accident cu șapte victime lângă Târgu Mureș. Foto: ISU Mureș
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc duminică, 1 ianuarie, în jurul orei 18.00, pe DN 13 Sighișoara-Târgu Mureș, în afara localității Bălăușeri.

Copil de 5 ani în stare gravă

În prima zi din an pe drumul național ce leagă Sighișoara de Târgu Mureș a avut loc un grav accident de circulație soldat de șapte victime.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor de la fața locului, printre cele șapte victime se numără și un copil de șapte ani, în stare gravă, „cod roșu de intervenție”.

Alte două persoane, un tânăr de 25 de ani și o tânără de 20 de ani, ambele cod galben de intervenție, au rămas încarcerate în urma ciocnirii violente dintre cele două autoturisme implicate, fiind necesară intervenția echipajului de descarcerare.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației locale Punctul.ro, ISU Mureș a trimis pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorgiu de Pădure.

Victimele transportate la Târgu Mureș

Toate victimele au fost preluate de către echipaje medicale aflate la locul evenimentului, și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Centrul Info Trafic al Poliției Române anunțase în jurul orei 18.10 că patru dintre cele șapte victime ale accidentului au suferit răni și leziuni ușoare, fiind, la acea oră, evaluate de echipajele medicale sosite la fața locului.

La locul accidentului a fost deplasat și un echipaj pentru transport victime multiple.

Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers mai multe ore, autoritățile estimând că traficul va putea fi reluat după ora 20.00.

ADVERTISEMENT

Un alt accident grav a avut loc tot duminică seară pe DN 19E Marghita-Oradea, între localitățile Sălard şi Cauaceu, judeţul Bihor. În urma ciocnirii violente a două autoturisme, două persoane și-au pierdut viața, echipajele de salvare încercând fără succes resuscitarea lor la locul accidentului.

O a treia victimă a fost resuscitată și transportată în stare gravă la spital. Cea de a patra victimă, un bărbat, a fost, de asemenea, preluată de către o ambulanţă şi dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

„Din nefericire, în pofida eforturilor depuse de forţele de intervenţie, două victime, o femeie şi un bărbat, nu au mai putut fi salvate, medicii declarând decesul acestora. Celelalte două victime, doi bărbaţi, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dintre care una în stare critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

ADVERTISEMENT