News

Bătrână de 90 de ani din Spania, s-a trezit la viață în timp ce era îmbălsămată. Femeia a murit a doua zi

Un caz ciudat a șocat comunitatea din Zaragoza, Spania, acolo unde o bătrână de 90 de ani a murit de două ori în 24 de ore
23.09.2023 | 18:28
Batrana de 90 de ani din Spania sa trezit la viata in timp ce era imbalsamata Femeia a murit a doua zi
Cazul sumbru al bătrânei care a murit de două ori într-o zi. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Acest caz ciudat s-a petrecut la începutul săptămânii, în ziua de luni, 18 septembrie, atunci când la unul din spitalele din Zaragoza, o bătrână în vârstă de 90 de ani a fost declarată moartă, din cauze naturale. A doua zi, în timp ce trupul ei fusese deja transferat la serviciul funerar, în timp ce era îmbălsămată, tanato-practicianul a observat că femeia încă mai respira.

Bătrână de 90 de ani, moartă de două ori în 24 de ore

Presa din Spania scrie că acest episod tulburător a început luni, 18 septembrie, în jurul orei 18.00. Atunci familia bătrânei de 90 de ani, internată la spitalul San Juan de Dios din Zaragoza, a fost înștiințată cu privire la decesul acesteia. Rudele au fost asigurate că moartea a survenit ca urmare a unor cauze naturale.

ADVERTISEMENT

Nu a existat nicio circumstanță specifică sau suprapusă care să fi precipitat moartea bătrânei și asta i-au spus fiicei sale, care a fost informată de moartea mamei sale. Când fiica a ajuns la spital, potrivit publicației El Periodico de Aragon, personalul spitalului i-a spus că nu poate vedea corpul mamei sale, deoarece acesta se afla deja la morgă.

Astfel, tot ce mai rămânea de făcut era să aștepte ca acesta să fie transferat la cimitirul municipal din Torrero. Firma de pompe funebre însărcinată cu ridicarea cadavrului și transportarea acestuia la cimitirul din Zaragoza a fost chemată pentru a începe procesul obișnuit înainte de înmormântare, pregătind corpul pentru priveghiul care, în principiu, urma să aibă loc a doua zi, pentru ca rudele și prietenii să-și poată lua un ultim rămas bun.

ADVERTISEMENT

Surpriza a venit atunci când trupul se afla pe masa de lucru a tanatopracticianului care, în timp ce pregătea corpul pentru a-l muta într-una dintre sălile de priveghi, a observat că bătrâna respira și că, prin urmare, era în viață.

Femeia a mai trăit câteva ore

Tehnicienii au sunat imediat la numărul de urgență și au cerut o ambulanță pentru a o prelua pe bătrână de la morgă și să-i acorde îngrijiri medicale de urgență la spital. Echipajul de pe ambulanță a confirmat că femeia era într-adevăr în viață și au dus-o înapoi la spitalul San Juan de Dios.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei spaniole, aceasta a fost internată din nou în jurul orei patru dimineața, adică la doar cinci ore după ce tot acolo fusese certificat decesul ei din cauze naturale. Mai mult, conducerea spitalului a anunțat-o din nou pe fiica femeii, care anterior nu a putut să vadă trupul mamei sale, că aceasta se afla din nou la spital.

De această dată femeia a putut să își vadă mama când bătrâna se afla deja internată. Din păcate, în aceeași zi, în jurul orei 18.30, a fost din nou anunțată de decesul femeii, iar acum moartea ei a fost definitivă.

ADVERTISEMENT

Motivele acestei erori medicale sunt necunoscute, dar cazul se află acum în mâinile Poliției Naționale, mai precis ale Grupului de Omucideri al Comandamentului Superior de Poliție din Aragon, care se ocupă de anchetă. Autoritățile vor să afle cum și cine este vinovat de această neglijență care a condus la acest caz.

ADVERTISEMENT
Tags: