News

Băut, dar cu simț civic. Un șofer din Sângeorz-Băi s-a reclamat la Poliție după ce a produs un accident

Un bărbat de 44 de ani a sunat la Poliție să se reclame după ce, băut fiind, a lovit o altă mașină în timp ce încerca să parcheze.
28.02.2023 | 07:17
Baut dar cu simt civic Un sofer din SangeorzBai sa reclamat la Politie dupa ce a produs un accident
Bărbatului i s-a întocmit dosar penal Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Forțele de ordine s-au deplasat la fața locului și au efectuat testarea cu etilotestul a șoferului vinovat. Rezultatul a confirmat faptul că bărbatul nu avea ce căuta la volan, aparatul indicând o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat băut din Sângeorz-Băi s-a reclamat la Poliție după ce a produs un accident

,,La fața locului, apelantul a fost identificat ca fiind în vârstă de 44 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

ADVERTISEMENT

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal și va trebui să suporte reparațiile mașinii pe care a avariat-o în timp ce încerca să-și parcheze autoturismul propriu, relatează publicația locală Bistrițeanul.

ADVERTISEMENT

O șoferiță băută s-a înfipt într-o pompă de benzinărie

Nu a fost singurul accident cu care s-au confruntat polițiștii de la IPJ Bistrița. De data aceasta este vorba despre o șoferiță din Bistrița Bârgăului care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool. Femeia de 41 de ani a pierdut controlul volanului şi a intrat cu mașina într-o pompă dintr-o benzinărie.

Accidentul a făcut ca pompa de benzină să fie smulsă de la locul în care era poziționată și aruncată la câțiva metri. În mașină se mai afla un pasager în vârstă de 34 de ani. Cei doi au ajuns la spital cu fracturi la picioare. În urma testării cu etilotestul efectuată la locul accidentului a arătat că șoferița avea 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

”Conform primelor verificări efectuate la fața locului, o femeie de 41 de ani, din Bistrița Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu o pompă de alimentare cu carburant din benzinărie.

În urma accidentului, conducătoarea auto și un pasager au fost răniți și transportați la spital. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat a fost 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, relatează publicația locală Info Bistrița.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier, urmând a fi stabilite cauza și împrejurările exacte în care a avut loc accidentul.

ADVERTISEMENT
Tags: