Life

Băutura care îți distruge somnul și nu te lasă să te odihnești bine. Nu este vorba de cafea sau energizante

Băutura populară care distruge somnul. Mulți obișnuiesc să o consume seara și consideră că ajută, dar efectul este contrar celui dorit.
15.03.2024 | 16:14
Bautura care iti distruge somnul si nu te lasa sa te odihnesti bine Nu este vorba de cafea sau energizante
S-a descoperit băutura care distruge somnul. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Băutură populară despre care experții spun că distruge somnul. Mulți oameni obișnuiesc să o consume seara, iar acesta este unul din motivele principale pentru care nu se pot odihni. Nu este vorba despre cafea sau energizante.

Băutura care distruge somnul

Există mai multe trucuri care să te ajute să ai un somn odihnitor. Majoritatea oamenilor știu că nu este bine să consumi cafea sau energizante înainte de culcare, pentru că altfel îți va fi greu să adormi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, experții au dezvăluit că este de ajutor să mănânci kiwi sau să deschizi fereastra înainte de a adormi, pentru a fi îmbunătățită calitatea somnului. Dar există și lucruri mai puțini evidente de luat în considerare.

De exemplu, multe persoane se simt somnoroase după ce consumă o cană de vin fiert sau o halbă de bere, dar specialiștii au mărturisit că băutura alcoolică distruge, de fapt, somnul.

ADVERTISEMENT

Experții în somn de la Bed Kingdom au dezvăluit mai multe potențiale cauze ale insomniei, iar una dintre acestea este și consumul de alcool sau de nicotină la ore târzii, înainte de ora de somn.

Alcoolul te face să adormi mai repede, dar nu te poți odihni

Astfel că, în timp ce este adevărat că alcoolul te face să adormi mai repede, băutura îți distruge somnul și nu te lasă să te odihnești corespunzător, existând riscul apariției mai multor treziri pe timpul nopții.

ADVERTISEMENT

„În timp ce alcoolul te poate face adesea să adormi mai repede, consumul lui aproape de ora de culcare poate provoca somn fragmentat și poate fi cauza trezirii frecvente pe tot parcursul nopții.

Studiile au descoperit că consumul de alcool în decurs de patru ore de la culcare poate afecta negativ continuitatea și durata somnului, ducând la trezire după debutul somnului.

ADVERTISEMENT

Dacă întâmpinați dificultăți în a adormi după o băutură de seară, încercați să beți ultima băutură cu aproximativ patru ore înainte de a merge la culcare, pentru a vă asigura că corpul dumneavoastră a avut timp suficient pentru a digera și metaboliza alcoolul înainte de a încerca să adormi”, au spus experții, conform mirror.co.uk. 

ADVERTISEMENT