Life

Băutura care îți rezolvă problemele cu somnul. Poți să o faci acasă și a devenit virală pe internet

Această băutură îți rezolvă problemele cu somnul. A devenit virală pe internet, iar oricine o poate prepara și acasă dacă dorește.
18.02.2024 | 18:16
Bautura care iti rezolva problemele cu somnul Poti sa o faci acasa si a devenit virala pe internet
Băutura care îți rezolvă problemele cu somnul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că există o băutură care rezolvă problemele cu somnul? A devenit virală pe internet, având în vedere efectele pe care le are. Cum se prepară și de ce merită să o încerci măcar o dată?

Băutura care îți rezolvă problemele cu somnul

Poți obține o băutură care rezolvă problemele cu somnul în doar câteva minute. Nu ai nevoie decât de niște ingrediente simple. O poți face această ori de câte ori simți nevoia că ai nevoie de ajutor ca să adormi mai repede.

ADVERTISEMENT

Astfel, amestecă o lingură de magneziu efervescent cu seltzer, dar și cu cireșe amare. Se ia o înghițitură mare înainte de culcare, iar efectele ar urma să se vadă la scurt timp, promit influencerii.

Această băutură este mai degrabă un mocktail, care a devenit viral pe TikTok. Mai mulți influenceri îl promovează și spun că rezolvă problemele cu somnul. Totuși, până acum au existat doar câteva studii referitoare la eficiența sa.

ADVERTISEMENT

Din ce se face această băutură și de ce are un astfel de efect? Conform nyt.com, cireșele amare sunt destul de bogate în melatonină. Asta înseamnă ar putea însemna că pot induce somnul, a declarat Marie-Pierre St-Onge, profesor asociat de medicină nutrițională la Universitatea Columbia.

Este sau nu eficientă această băutură?

Totuși, ele conțin doar o mică parte din cantitatea de melatonină de care avem nevoie. Un studiu a constatat că 100 de grame de suc de cireșe amare conțineau aproximativ 0,01 la sută dintr-un miligram de melatonină.

ADVERTISEMENT

Dincolo de cireșele amare, această băutură mai conține și pulbere de magneziu. Dar studiile nu au reușit să demonstreze într-adevăr eficiența sa asupra somnului. Într-o analiză din 2022, specialiștii au sugerat că administrarea de magneziu este asociată cu un somn mai bun.

Totuși, era nevoie de mai multe studii pentru a avea un răspuns concludent. Chiar și așa, specialiștii spun că într-o oarecare măsură, magneziul poate să liniștească anumite persoane.

ADVERTISEMENT

„Suplimentele de magneziu pot ajuta persoanele cu sindromul picioarelor neliniștite, o afecțiune care poate perturba somnul. În această populație specifică, pulberea ar putea avea potențialul de a fi de ajutor”, a declarat Dr. Pieter Cohen, profesor asociat la Harvard Medical School, care studiază suplimentele.

Merită să încerci această băutură care rezolvă problemele cu somnul? Specialiștii spun că putem opta pentru ea. Iar în special cei care se confruntă cu insomnii pot face o încercare.

Totuși, specialiștii vin și cu alte sfaturi utile pentru un somn mai bun. Eficientă este și o perioadă de relaxare înainte de culcare. Astfel, e bine să stăm departe de televizor, dar și de telefon dacă vrem să ne odihnim.

Iar dacă ne facem și un obicei din a prepara această băutură înainte de culcare, sunt șanse mari să maximizăm efectele. Astfel, putem face o încercare pentru a vedea rezultatele.

„Pregătirea și consumul de mocktail poate oferi exact acest lucru”, a declarat la rândul său, Aric Prather, psiholog și specialist în somn la Universitatea din California, San Francisco.

ADVERTISEMENT