Life

Somniferul natural și sănătos care te ajută să ai cel mai bun somn noaptea. Mulți îl văd în supermarket, dar puțini știu ce proprietate uimitoare are

Știai că există un somnifer natural care te ajută să ai cel mai bun somn noaptea? Are proprietăți uimitoare și este și foarte sănătos.
02.12.2023 | 20:00
Somniferul natural si sanatos care te ajuta sa ai cel mai bun somn noaptea Multi il vad in supermarket dar putini stiu ce proprietate uimitoare are
Somniferul natural și sănătos care te ajută să ai cel mai bun somn noaptea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există un somnifer natural și sănătos care te ajută să ai cel mai bun somn noaptea. Dacă și tu ai probleme și te confrunți cu insomnii, poți apela la el fără griji. Are proprietăți de-a dreptul uimitoare.

Somniferul natural și sănătos care te ajută să ai cel mai bun somn noaptea

Somniferul natural și sănătos care te ajută să ai cel mai bun somn noaptea este chiar banalul ananas. Studiile au demonstrat că acest fruct simulează hormonii somnului. Cum e posibil așa ceva?

ADVERTISEMENT

Consumul de ananas, spun specialiștii, poate duce la o concentrația mai mare de metabolite de melatonină, spre deosebire de alte fructe. Iar acest lucru a fost subliniat și de către medicul Amy Lee, șefa nutriției la Nucific.

Este bine de știut faptul că melatonina este esențială dacă vrei să ai cel mai bun somn noaptea. Iar acest hormon se găsește în câteva alimente, inclusiv în ananas. Nu vă așteptați însă la ceva magic.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că melatonina nu te va face să adormi instant. Pe de altă parte, ea ajută la reglarea ritmului circadian, de altfel cunoscut și sub numele de ciclul de somn și trezire de 24 de ore.

Astfel, o concentrație mare de melatonină îi spune organismului că e momentul să se odihnească. Drept urmare, tu o să ai parte cel mai bun somn noaptea și te trezești mai odihnit a doua zi. 

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii mai are ananasul

Totuși, ananasul nu este doar un somnifer natural. Acest fruct banal are și multe alte beneficii interesante. Chiar și așa, puțin persoane știu despre el. Spre exemplu, ananasul e bogat în vitamina C, un ingredient cheie pentru întărirea sistemului imunitar.

Nu e nevoie să consumi decât o cană de bucăți de ananas. Aceasta îți va asigura o treime din doza zilnică recomandată de vitamina C. De asemena, ananasul mai conține și vitamina B, dar și acid folic.

ADVERTISEMENT

La acestea se mai adaugă numeroase minerale, precum magneziu, potasiu, dar și cupru. Toate acestea sunt esențiale pentru o mai bună funcționare a organismului. Un motiv în plus, deci, să îl adăugăm în dieta noastră. Nu doar că o să ai cel mai bun somn noaptea, dar o să te simți și mai bine dacă îl consumi

”Ananasul este singurul aliment cunoscut care conține bromelaină, o enzimă care ajută la vindecarea pielii și a țesuturilor. Bromelaina pare să producă substanțe care combat durerea și umflăturile”, spune Zumpano, potrivit Cleveland Clinic.

De asemenea, consumul regulat de ananas ajută la digestie și combate inflamația. Acest fruct alină totodată și durerea de artrită și este recomandat și în diete, ajutând la pierderea în greutate.

ADVERTISEMENT