Life

Singura băutură capabilă să regenereze întreg organismul. Este delicioasă și se consumă pe stomacul gol. Puțini români știu de această minune a naturii, deși nu costă deloc mult

Aceasta este singura băutură capabilă să regenereze întreg organismul. Este delicioasă și o poți consuma pe stomacul gol când dorești.
23.02.2024 | 20:00
Singura bautura capabila sa regenereze intreg organismul Este delicioasa si se consuma pe stomacul gol Putini romani stiu de aceasta minune a naturii desi nu costa deloc mult
Singura băutură capabilă să regenereze întreg organismul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că există o băutură capabilă să regenereze întreg organismul? Este delicioasă și se consumă pe stomacul gol. Chiar și așa, puțini români știu de această minune a naturii.

Singura băutură capabilă să regenereze întreg organismul

Dacă vrei o băutură care să regenereze întreg organismul, să fie ieftină și totodată și delicioasă, află că există. De altfel este singura care poate să îți ofere atât de multe beneficii, într-un singur pahar.

ADVERTISEMENT

Fructele și legumele au o mulțime de benefici pentru organism. Unele dintre ele sunt însă chiar mai speciale decât am fi crezut. Ne pot asigura chiar necesarul de vitamine și de minerale de care avem nevoie întreaga zi.

Iar pentru că la mare căutare este o cură de detoxifiere, iată că această băutură nu doar că poate să regenereze întreg organismul, dar are și alte proprietăți pe care puțini le știu. Este vorba despre sucul de țelină.

ADVERTISEMENT

Aceasta este băutura care poate să regenereze organismul. Ce beneficii are? În primul rând reduce tensiunea arterială și de asemenea, este bogată în antioxidanți. În același timp, consumat regulat, sucul de țelină protejează inima și totodată menține elasticitatea vaselor de sânge.

Și pentru sistemul digestiv, această băutură banală este esențială. Ea are proprietăți diuretice și laxative. Astfel, te ajută să elimini toxinele din corp și ajută la regenerarea organismului tău. Printre altele, sucul de țelină stimulează și producția de enzime digestive, ajutând procesul de digestie.

ADVERTISEMENT

Beneficiile sale nu se opresc însă doar aici. Această băutură care poate să regenereze organismul ajută și funcțiile cognitive. Datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține, celule nervoase sunt protejate.

Cum să prepari sucul de țelină concentrat acasă

În același timp, antioxidanții din suc ajută la prevenirea declinului cognitiv. Și pentru mușchi, oase, dar și pentru sistemul imunitar, sucul de țelină este un aliat perfect. Cum se prepară însă?

ADVERTISEMENT

Dacă vrem să ne bucurăm de toate beneficiile, sucul de țelină trebuie să fie unul de calitate. Astfel, e bine să optăm pentru tulpini proaspete și sănătoase. Acestea trebuie să fie verzi, fragede, fără pete sau urme de mucegai.

Ele trebuie spălate foarte bine, apoi se storc. E nevoie de un storcător electric, ori de un blender pentru ca lucrurile să fie mai simple. În acest mod, sucul și pulpa vor fi separate. La final ne vom bucura, deci, de un suc cât se poate de fin.

Iar pentru cei care se simt deranjați de gustul puternic al țelinei, se mai pot adăuga fie morcovi, fie mere. De asemenea și ghimbirul este un ingredient cheie care poate schimba gustul și care oferă beneficii organismului.

ADVERTISEMENT