Life

Băuturile care te ajută să scapi de senzația de foame. Sunt delicioase și bogate în vitamine

Cum scapi de senzația de foame. Băuturile care te ajută să-ți reduci pofta de mâncare. Sunt delicioase și pline de vitamine.
05.02.2024 | 12:45
Bauturile care te ajuta sa scapi de senzatia de foame Sunt delicioase si bogate in vitamine
Băuturi care oferă senzația de sațietate. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Multe persoane se confruntă cu senzația de foame continuă, chiar dacă poate abia s-au ridicat de la masă. Nutriționiștii explică lipsa de sațietate prin faptul că nu am avut un meniu bogat în nutrienții de care organismul are nevoie. Aflația că aceștia se pot obține și din anumite băuturi.

Ce băuturi ne oferă senzația de sațietate. Datorită lor vom scăpa și de kilogramele acumulate

Corpul uman nu poate funcționa normal fără lichide, respectiv fără apă. Specialiștii ne recomandă ca zilnic să consumăm 2 litri de apă. Aceasta este, de fapt, principala ”băutură” care ne potolește pofta de mâncare. Dacă ne dorim, însă, ceva care să aibă și aromă, avem nevoie în primul rând de fructe și legume.

ADVERTISEMENT

Smoothie-urile sunt produse lichide alimentare foarte bune pentru o dietă sau pentru a ne asigura un plus de vitamine. Ele se obțin din legume și fructe sau dintr-o combinație a lor. Le poți consuma în orice parte a zilei.

Idei de smoothie-uri

Smoothie-urile contribuie și la detoxifierea organismului. Reglează sistemul digestiv prin eliminarea acidității din stomac, respectiv a balonării. Te vei simți mai ușor și vei avea astfel energie și creativitate pe tot parcursul zilei.

ADVERTISEMENT

Un smoothie savuros poate fi compus dintr-o banană, mango, dintr-o cană de lapte de cocos și din cuburi de gheață, dar opțional. Mai departe, le punem pe toate acestea într-un blender și le lăsăm să se amestece până cândva ieși o băutură cu o textură ușor groasă și foarte bună.

O altă idee de smoothie poate fi un mix între o banană, frunze de baby spanac, un castravete și o lămâie. Peste ele se va turna apă sau lapte de migdale sau de cocos. Un deliciu garantat la final, prin care îi poți garanta și pe cei dragi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți apela și la apă cu lămâie sau cu alte fructe. Pur și simplu le adaugi în paharul cu apă și vei simți cum în scurt timp îți piere pofta de mâncare, inclusiv pofta de dulce sau de carbohidrați. Vei rămâne uimit.

Încearcă să-ți oprești pofta de mâncare și cu un ceai din plante naturale, precum ceai din gălbenele, din sunătoare, coada șoricelului sau de mușețel. Când vei observa efectul rapid, îți vei propune să-l consumi în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Totodată, ceaiul din turmeric, ghimbir și lămâie te va ajuta nu doar la eliminarea senzației de foame, ci și la reducerea balonării. Efectele se pot vedea chiar de la primul consum. Se bea dimineața pe stomacul gol și seara, după cină.

ADVERTISEMENT