Sport

Bayern Munchen, mașinăria de goluri a Europei. Bavarezii, record incredibil în Bundesliga

Bayern Munchen are un start de sezon fulminant și a stabilit un record de goluri marcate după 9 etape jucate în Bundesliga.
26.10.2021 | 10:16
Bayern Munchen masinaria de goluri a Europei Bavarezii record incredibil in Bundesliga
Bayern Munchen are un start de sezon fulminant și a stabilit un record de goluri marcate după 9 etape jucate în Bundesliga. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lipsiți de antrenorul Julian Nagelsmann, depistat pozitiv cu Covid-19, bavarezii s-au distrat în ultima etapă de campionat cu Hoffenheim, căreia i-a administrat un sec 4-0.

Omul decisiv al campioanei Germaniei este fără îndoială atacantul polonez Robert Lewandowski, principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Record istoric pentru Bayern Munchen în Bundesliga

După succesul categoric cu Hoffenheim din weekend, Bayern Munchen a stabilit un record ce cu greu va putea fi egalat în Bundesliga. Bavarezii au ajuns la 33 de goluri marcate în nouă etape, lucru pe care nu l-a mai reușit nicio altă formație în istoria campionatului.

Ceea ce înseamnă o medie de 3,66 goluri pe meci, o cifră absolut fabuloasă pentru un campionat de top. De altfel, supremația echipei lui Nagelsmann se extinde și spre Europa dacă ne uităm la diferența pe care o are față de formațiile cu cele mai multe goluri din celelalte patru mari campionate ale Europei.

ADVERTISEMENT

În Premier League, Liverpool a punctat de 27 de ori în 9 partide (3 goluri pe meci), iar Real Madrid și Inter Milano au înscris câte 24 de goluri în cele nouă întâlniri jucate în La Liga și, respectiv, Serie A, având o medie de 2,66 goluri pe meci.

Deși are un trident ofensiv de vis cu Leo Messi, Kylian Mbappe și Neymar, PSG are cea mai mică medie dintre echipele luate în calcul. Parizienii au marcat 24 de goluri în 11 meciuri și au o medie de 2,18 reușite pe meci.

ADVERTISEMENT

Bayern, dominație totală și în Champions League

Cea mai mare categorică victorie a celor de la Bayern Munchen în acest sezon este un 7-0 cu VfL Bochum. Și ca să înțelegem mai bine forța de atac a campioanei Germaniei trebuie să spunem că în ultimele 56 de partide din Bundesliga a înscris 174 de goluri.

Mai bine decât în întrecerea internă, bavarezii se prezintă în Champions League acolo unde după trei etape din faza grupelor au marcat 12 goluri, o medie de patru reușite pe meci. În plus, aici nemții sunt lideri și la capitolul defensivă fiind, alături de Juventus Torino, singura echipă care nu a încasat gol.

ADVERTISEMENT

Dacă adăugăm și cifrele din Champions League, Bayern ajunge la 45 de reușite în 12 partide, ceea ce înseamnă o medie fabuloasă de 3,75 goluri pe meci. Este de ajuns pentru orice defensivă din lume să tremure atunci când are de-a face cu mașinăria de goluri din Munchen.

Lewandowski, gura de foc a nemților

Robert Lewandowski, care a câștigat Gheata de Aur pentru sezonul trecut, este golgheterul absolut al lui Bayern Munchen și în această stagiune, el reușind să puncteze de 17 ori în cele 13 meciuri jucate și are o medie de 1,30 goluri pe meci.

Cu golul înscris în întâlnirea cu Hoffenheim, internaționalul polonez a trecut în fruntea clasamentului marcatorilor din Bundesliga din acest sezon, cu 10 reușite, depășindu-l pe norvegianul Erling Haaland, care nu a putut juca în ultima etapă pentru Borussia Dortmund din cauza unei accidentări și a rămas la cota 9.

ADVERTISEMENT