Sport

Bayern Munchen vrea să îl transfere pe Araujo de la Barcelona. Ce le-a transmis jucătorul bavarezilor

Bayern Munchen forțează transferul lui Ronald Araujo în această iarnă. Nemții vor să se întărească în apărare pentru a se putea lupta la titlu.
07.01.2024 | 09:10
Bayern Munchen vrea sa il transfere pe Araujo de la Barcelona Ce lea transmis jucatorul bavarezilor
Bayern se lupta pentru transferul lui Araujo de la Barcelona
ADVERTISEMENT

Vedeta Barcelonei, Ronald Araujo, ar putea lua în considerare o mutare la Bayern Munchen, dar doar din vară. Conform informațiilor furnizate de Mundo Deportivo, fotbalistul uruguayan în vârstă de 24 de ani, care a sosit la Barcelona în 2018, este intens curtat de către nemți, care l-ar dori din această iarnă la echipă.

Bayern forțează transferul lui Araujo

Araujo a devenit parte a echipei catalane în 2018, când clubul a fost de acord să plătească o sumă modică de 5,5 milioane de euro către Boston River pentru serviciile sale. La început, uruguayanul a întâmpinat dificultăți în adaptarea la fotbalul european.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019/2020, Araujo a prins doar 6 partide în tricoul Barcelonei. A fost ținut în formă în acel an grație echipei secunde, unde a bifat 22 de apariții și unde a reușit să înscrie 3 goluri.

Munca sa susținută l-a transformat într-un stâlp defensiv, obținând recunoașterea ca posibil viitor căpitan al campionilor La Liga. Din sezonul 2020/2021, Ronald Araujo a devenit titular incontestabil pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

Au apărut speculații legate de o posibilă mutare a fotbalistului în Germania, la Bayern Munchen, echipă antrenată de Thomas Tuchel, care se pare că apreciază în mod deosebit abilitățile lui Araujo. Conform informațiilor de la BILD, Tuchel a inițiat discuții pentru a încerca să-l convingă pe uruguayan să se alăture echipei bavareze.

Araujo e tentat de mutare, dar doar din vară

Cu toate acestea, în urma unor declarații anterior făcute de Fabrizio Romano, se spunea că Araujo este mulțumit de situația sa la Barcelona și nu ia în considerare o mutare în Bundesliga în această iarnă.

ADVERTISEMENT

Într-un articol publicat sâmbătă, Mundo Deportivo explică faptul că, în ciuda stării de mulțumire a lui Araujo în prezent, acesta va aștepta să vadă cum evoluează lucrurile la Montjuic Stadium în restul sezonului înainte de a lua o decizie privind viitorul său.

Mutarea potențială a lui Ronald Araujo la Bayern Munchen stârnește interesul fanilor germani. În sezonul 2023/2024, Ronald Araujo, fundașul de bază al echipei FC Barcelona, a avut o prestație impresionantă, evidențiată de cele 1020 de minute jucate în La Liga.

ADVERTISEMENT

Araujo a fost prezent pe teren în 13 meciuri, dintre care a făcut parte din primul unsprezece în 10 dintre acestea, demonstrându-și astfel statutul de titular indiscutabil. În prima jumătate a sezonului, Araujo a reușit să înscrie un gol.

ADVERTISEMENT