Sport

Bayern, serie de recorduri după victoria cu Galatasaray! Ce borne au atins bavarezii în Champions League

Bayern Munchen s-a impus fără prea mari probleme pe terenul lui Galatasaray și a stabilit o serie de recorduri la nivelul Champions League.
24.10.2023 | 23:48
Bayern serie de recorduri dupa victoria cu Galatasaray Ce borne au atins bavarezii in Champions League
Bayern Munchen s-a impus fără prea mari probleme pe terenul lui Galatasaray și a stabilit o serie de recorduri la nivelul Champions League. Sursă foto: Twitter FC Bayern München
ADVERTISEMENT

Bavarezii au câștigat la Istanbul cu 3-1, cu golurile marcate de Kingsley Coman, Harry Kane și Jamal Musiala. După o primă repriză echilibrată, campioana din Bundesliga a gestionat mult mai bine finalul partidei și a luat toate cele 3 puncte.

Recorduri stabilite de Bayern după succesul cu Galatasaray

Victoria obținută de Bayern Munchen pe terenul lui Galatasaray, în etapa a 3-a din faza grupelor Champions League, a venit cu o serie de recorduri uluitoare stabilite de formația pregătită de Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Mai precis, mașina de fotbal germană a devenit prima formație din istoria competiției care a câștigat 8 meciuri la rând în faza grupelor pe terenuri străine. De asemenea, bavarezii au ajuns la 37 de partide consecutive fără înfrângere în grupe.

În acest moment, campioana Bundesligii are 16 meciuri consecutive câștigate în faza grupelor Champions League. Mai mult, Bayern se află la al 5-lea sezon la rând când obține 3 victorii în primele 3 meciuri din grupe.

ADVERTISEMENT

În primele două runde din actualul sezon de Champions League, Bayern Munchen a învins pe teren propriu cu 4-3 pe Manchester United și în deplasare cu 2-1 pe FC Copenhaga. Astfel, bavarezii s-au instalat confortabil în fruntea Grupei A.

Kane, omul providențial sau aducătorul de ghinion?

Bayern Munchen este văzută ca fiind una dintre favoritele la câștigarea trofeului Champions League în acest sezon, după ce campioana Germaniei a reușit să-l transfere în vară pe atacantul englez Harry Kane.

ADVERTISEMENT

Căpitanul naționalei Angliei a plecat de la Tottenham Hotspur în căutarea primului său trofeu din carieră, însă există voci care se tem ca nu cumva fotbalistul să nu fi venit cu ghinion la Munchen.

Mihai Stoica a făcut un scenariu ”negru” afirmând că dacă bavarezii nu câștigă campionatul ar fi vorba doar despre blestemul lui Kane. Managerul general al FCSB-ului a continuat ideea și a mai spus că ar fi și mai interesant dacă Tottenham va reuși să câștige titlul în Premier League.

ADVERTISEMENT

”Ca Bayern să nu ia campionatul, ar fi blestemul lui Kane. Ar fi și mai clar dacă Bayern nu ia campionatul, Tottenham să câștige Premier League și să nu iasă nici golgheter în Bundesliga, după ce a fugit de Haaland. Nu, Bayern va lua campionatul și Kane va fi golgheter”, a declarat Stoica.

ADVERTISEMENT