News

Bebeluș bătut la o creșă din Bragadiru. Mai mulți părinți au cerut autorităților să intervină

Părinții unui bebeluș dat la o creșă din Bragadiru susțin că și-au copilul bătut acasă, reclamații fiind depuse și de alți părinți.
01.10.2023 | 11:22
Bebelus batut la o cresa din Bragadiru Mai multi parinti au cerut autoritatilor sa intervina
Nereguli la o creșă din Ilfov/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O creșă din comuna Bragadiru, județul Ilfov, a intrat în atenția autorităților, după ce mai mulți părinți au reclamat calitatea proastă a îngrijirilor oferite copiilor, existând chiar o familie care susține că și-au luat acasă copilul bătut, informează Digi24.

Carmen Mitea și-a dus fata de un an și șase luni la o creșă privată din Bragadiru, pe baza recenziilor pozitive de pe internet. Acum însă bănuiește că personalul agresează copiii, după ce și-a luat fiica acasă cu urme de violență.

ADVERTISEMENT

M-a sunat doamna directoare spunându-mi că Sofia a sărit la bătaie la o altă fetiță, că este zgâriată și să nu mă supăr când mă duc s-o iau. Văzând-o am rămas șocată. Fata mea avea o zgârietură foarte aproape de ochi, o vânătaie foarte mare pe obraz și ușor umflată buza de jos.

I-am făcut poze, i-am trimis soțului meu. Discutând cu el acasă am cerut camere de supraveghere, știind că există și voiam să vedem cum s-a întâmplat”, a relatat femeia. Numai că directoarea a refuzat să-i pună la dispoziției imaginile de pe camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Nereguli în serie găsite la creșă

Familia Mitea nu este singura care s-a dus să facă plângere la poliție, fiind deja înregistrate șase asemenea reclamații. Deocamdată, firma care deține creșa nu a emis un punct de vedere legat de acuzațiile care se aduc.

Copiii sunt lăsați nesupravegheați. În incintă copii nu sunt ajutați să mănânce, vin însetați, fără să bea apă. Erau copii de 8 luni care nu mergeau, lăsați în scaunul de masă cu orele, nu erau mutați de acolo”, a afirmat Dana Bica, unul dintre părinți.

ADVERTISEMENT

El se ducea la doamnele de acolo, două îngrijitoare și doamna Olga și încerca să se apropie de ea și ea îl împingea, îl îmbrâncea să nu se apropie de ea. L-au culcat cu hainele pline de nămol”, a relatat mama altui copil care a fost dat la acea creșă.

O altă persoană care susține că a lucrat la creșă la negru relatează că acolo condițiile nu erau potrivite pentru îngrijirea copiilor. „Era un frig de nu mai puteai”, spune femeia. În urma plângerilor, poliția a deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe.

ADVERTISEMENT

Până la soluționarea dosarului, și alte instituții au devenit interesate de ce se întâmplă la acea creșă. Pompierii au descoperit că aceasta funcționează fără să aibă autorizație de securitate la incendiu, iar controalele făcute de către DSP, Direcția Sanitar Veterinară și de Primăria Bragadiru s-au soldat cu amenzi. Creșa nu se află în evidențele inspectoratului județean întrucât este trecută în actele oficiale drept centru educațional.

ADVERTISEMENT